Adelbergfilm: Razzia

Deze informatie is niet meer actueel!
Vijf personages, vijf lotsbestemmingen die los van elkaar staan, maar toch met elkaar verweven zijn. Door een compacte schikking van lotsbestemmingen, problematische liefdes, frustraties en innerlijke spanningen creëert Nabil Ayouch een spiegel van het hedendaagse Marokko. Hij stapelt ze op elkaar om ze te laten uitmonden in een onvermijdelijke, explosieve ontknoping en een schreeuw om vrede. ...

Wie

Razzia

Wanneer

  • do 06 december 2018
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
UGC Cinema's Lommel
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

Vijf personages, vijf lotsbestemmingen die los van elkaar staan, maar toch met elkaar verweven zijn. Door een compacte schikking van lotsbestemmingen, problematische liefdes, frustraties en innerlijke spanningen creëert Nabil Ayouch een spiegel van het hedendaagse Marokko. Hij stapelt ze op elkaar om ze te laten uitmonden in een onvermijdelijke, explosieve ontknoping en een schreeuw om vrede. Een film met een hoog actualiteitsgehalte.

Vijf personages, vijf lotsbestemmingen die los van elkaar staan, maar toch met elkaar verweven zijn. Eerst is er Abdullah. Hij geeft les aan Berberkinderen in het Atlasgebergte. Wanneer hij in 1982 geen les meer mag geven in de Berbertaal vertrekt hij ontgoocheld naar Casablanca. Dan volgt er een switch naar Casablanca anno 2015. We maken kennis met een vrijgevochten vrouw die moet opboksen tegen haar dominante man, een Joodse restauranthouder die gevangen zit tussen zijn verlangens en zijn afkomst, een Queens-fan die een zangcarrière wil uitbouwen en een verwende tiener die haar seksualiteit ontdekt. De echo van de verbrijzelde dromen van Abdullah en de frustraties van de anderen zijn de vonken die Casablanca in vuur en vlam zullen zetten.
  Door een compacte schikking van lotsbestemmingen, problematische liefdes, frustraties en innerlijke spanningen creëert Nabil Ayouch een spiegel van het hedendaagse Marokko. Hij stapelt ze op elkaar om ze te laten uitmonden in een onvermijdelijke, explosieve ontknoping en een schreeuw om vrede. Een film met een hoog actualiteitsgehalte.

Credits: Nabil Ayouch - Frankrijk/marokko 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten