Adelbergfilm: L'Insulte

Deze informatie is niet meer actueel!
Tijdens renovatiewerken aan een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Als de ruzie door een belediging uit de hand loopt, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal. In L'Insulte leidt een eenvoudig incident tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw ...

Wie

L'Insulte

Wanneer

  • do 18 oktober 2018
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
UGC Cinema's Lommel
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

Tijdens renovatiewerken aan een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Als de ruzie door een belediging uit de hand loopt, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal. In L'Insulte leidt een eenvoudig incident tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw over de hedendaagse maatschappij werpt. De film is internationaal door het publiek omarmd en won verschillende publieksprijzen.

Tijdens renovatiewerken aan een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie door een belediging uit de hand loopt, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal. Wat begint met de woorden Je bent een lul gaat van kwaad tot erger. Toni begint een rechtszaak tegen Yasser, waarbij de vlam opnieuw in de pan slaat, met straatrellen en brandende wagens tot gevolg. In de rechtszaal gaat het steeds minder over de zaak en steeds meer over burgeroorlog, politiek en religie.
  In L'Insulte leidt een eenvoudig incident tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw over de hedendaagse maatschappij werpt. De film is internationaal door het publiek omarmd en won verschillende publieksprijzen. Kamel El Basha kreeg voor zijn vertolking van Yasser op het filmfestival van Venetië de Prijs voor Beste Acteur.

De film kreeg een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film.
Credits: Ziad Doueiri - Libanon 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten