Adelbergfilm: What will people say

Deze informatie is niet meer actueel!
De zestienjarige Nisha is een Noorse tiener met Pakistaanse roots. Noodgedwongen leidt ze een dubbelleven. Stiekem gaat ze naar feestjes, hangt wat rond met vrienden en heeft haar oog laten vallen op een leuke Noorse jongen. Thuis is ze de perfecte Pakistaanse dochter die leeft volgens de tradities van haar ouders. Wanneer haar vader Nisha met haar vriendje betrapt, botsen haar twee werelden. ...

Wie

What will people say

Wanneer

  • do 13 december 2018
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
UGC Cinema's Lommel
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

De zestienjarige Nisha is een Noorse tiener met Pakistaanse roots. Noodgedwongen leidt ze een dubbelleven. Stiekem gaat ze naar feestjes, hangt wat rond met vrienden en heeft haar oog laten vallen op een leuke Noorse jongen. Thuis is ze de perfecte Pakistaanse dochter die leeft volgens de tradities van haar ouders. Wanneer haar vader Nisha met haar vriendje betrapt, botsen haar twee werelden. In deze film maakt de jonge cineaste Iram Haq voelbaar hoe diep een gespleten cultuur kan snijden.

De zestienjarige Nisha is een Noorse tiener met Pakistaanse roots. Noodgedwongen leidt ze een dubbelleven. Stiekem gaat ze naar feestjes, hangt wat rond met vrienden en heeft haar oog laten vallen op een leuke Noorse jongen. Thuis is ze de perfecte Pakistaanse dochter die leeft volgens de tradities van haar ouders. Wanneer haar vader Nisha met haar vriendje betrapt, botsen haar twee werelden. Voor de familie wordt ze een probleem, erger nog: de schande van de familie. En dat moet veranderen, goedschiks of kwaadschiks. Dramatische maatregelen volgen.
  In deze film maakt de jonge cineaste Iram Haq voelbaar hoe diep een gespleten cultuur kan snijden. Aan de ene kant is er het vrije leven dat iedere Europese tiener verlangt, aan de andere kant de ouders die zich een weg naar een betere toekomst hebben geknokt, maar hun tradities niet zomaar kunnen loslaten. What will people say is een subtiele en ontroerende film die beide kanten van de cultuurkloof laat zien. Iram Haq weet waarover ze praat en vertrok voor deze film van haar eigen verhaal.

Credits: Iram Haq - Noorwegen/duitsland/zweden 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten