Adelbergfilm: A Ciambra

Deze informatie is niet meer actueel!
De zigeunerfamilie Amato woont met vier generaties samen in een aftands huis in Calabrië. Inbraken en autodiefstallen zorgen voor brood op de plank. Daarbij is het voortdurend uitkijken om de Italiaanse maffia niet voor de voeten te lopen. Als de vader en de oudste zoon gearresteerd worden omdat ze illegaal stroom aftappen, voelt de veertienjarige Pio zich de man in huis. A Ciambra is een ...

Wie

A Ciambra

Wanneer

  • do 11 oktober 2018
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
UGC Cinema's Lommel
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

De zigeunerfamilie Amato woont met vier generaties samen in een aftands huis in Calabrië. Inbraken en autodiefstallen zorgen voor brood op de plank. Daarbij is het voortdurend uitkijken om de Italiaanse maffia niet voor de voeten te lopen. Als de vader en de oudste zoon gearresteerd worden omdat ze illegaal stroom aftappen, voelt de veertienjarige Pio zich de man in huis. A Ciambra is een eigenzinnige en rijkgeschakeerde schets van de zigeunergemeenschap in Zuid-Italië.

De zigeunerfamilie Amato woont met vier generaties samen in een aftands huis in Calabrië. Inbraken en autodiefstallen zorgen voor brood op de plank. Daarbij is het voortdurend uitkijken om de Italiaanse maffia niet voor de voeten te lopen. Als de vader en de oudste zoon gearresteerd worden omdat ze illegaal stroom aftappen, voelt de veertienjarige Pio zich de man in huis. Hij wil graag voor vol aanzien worden en gaat op eigen houtje stelen. De enige bij wie hij voor hulp terecht kan, is Ayivan, een sympathieke Afrikaanse vluchteling die voor Pio als een tweede vader is. Pio zal echter ondervinden dat een echte man worden ook inhoudt dat hij keuzes moet maken en dat de familie daarbij op de eerste plaats komt.
  Met een bedachtzaam oog voor authenticiteit en oprechtheid werpt de Italiaanse cineast ons middenin deze uitgesloten groep. A Ciambra weet door zijn gestage opbouw en buitengewone empathie het klassieke coming of age-drama ver te overstijgen. Het resultaat is een eigenzinnige en rijkgeschakeerde schets van de zigeunergemeenschap in Zuid-Italië.

Credits: Jonas Carpignano - Italië 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten