Adelbergfilm: Bitter Flowers

Deze informatie is niet meer actueel!
Lina woont in Dong Bei, een regio die sinds de overgang van China naar de vrijemarkteconomie getroffen wordt door sociale achteruitgang en werkloosheid. Met haar man en haar zoontje heeft ze het echter niet slecht. Toch is ze niet tevreden. Ze wil meer. Ze wil haar zoon een rijke toekomst kunnen bieden. Een aantrekkelijk Europees salaris lokt haar naar Parijs. Daar komt Lina er snel achter dat ...

Wie

Bitter Flowers

Wanneer

  • do 22 november 2018
    van 20.00 u tot 21.45 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
UGC Cinema's Lommel
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

Lina woont in Dong Bei, een regio die sinds de overgang van China naar de vrijemarkteconomie getroffen wordt door sociale achteruitgang en werkloosheid. Met haar man en haar zoontje heeft ze het echter niet slecht. Toch is ze niet tevreden. Ze wil meer. Ze wil haar zoon een rijke toekomst kunnen bieden. Een aantrekkelijk Europees salaris lokt haar naar Parijs. Daar komt Lina er snel achter dat ze opgelicht is en belandt ze in de prostitutie.

Lina woont in Dong Bei, een regio die sinds de overgang van China naar de vrijemarkteconomie getroffen wordt door sociale achteruitgang en werkloosheid. Met haar man en haar zoontje heeft ze het echter niet slecht. Toch is ze niet tevreden. Ze wil meer. Ze wil haar zoon een rijke toekomst kunnen bieden. Een aantrekkelijk Europees salaris lokt haar naar Parijs. Daar komt Lina er snel achter dat ze opgelicht is. De beloofde jobs van 2.000 euro blijken onbestaande en de solidariteit tussen de Chinezen in Parijs is klein. Hongerig en dakloos zwerft ze door de stad tot ze Yumei ontmoet. Die biedt haar een slaapplaats aan in een ruimte die ze deelt met andere misleide vrouwen. Ze werken allemaal in de prostitutie, maar houden in China de schijn hoog. Wanneer Lina terug naar China keert, komt de harde waarheid aan het licht.
  Documentairemaker Olivier Meys realiseerde met Bitter Flowers zijn eerste fictiefilm. Het is knap hoe hij erin slaagt om een film te maken die qua sfeer en aanpak volledig aansluit bij de Chinese geëngageerde cinema. Rustig opgebouwd brengt hij het verhaal van een vrouw die geconfronteerd wordt met het feit dat de deuren van de sociale lift niet zomaar opengaan.

Credits: Olivier Meys - België/china 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten