Adelbergfilm: Everybody Knows

Deze informatie is niet meer actueel!
Laura, een Spaanse die in Argentinië woont, keert voor het trouwfeest van haar zus terug naar haar geboortedorp. Van heinde en ver komen familieleden om de bruiloft te vieren. Het weerzien is hartelijk en de gasten nemen hun intrek in het familiepension op het dorpsplein. Het trouwfeest verloopt volbruisende zuiderse warmte. Tot Laura's dochter verdwijnt en er losgeld wordt geëist. Laura, een ...

Wie

Everybody Knows (Todos lo Saben)

Wanneer

  • do 08 november 2018
    van 20.00 u tot 22.15 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
UGC Cinema's Lommel
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

Laura, een Spaanse die in Argentinië woont, keert voor het trouwfeest van haar zus terug naar haar geboortedorp. Van heinde en ver komen familieleden om de bruiloft te vieren. Het weerzien is hartelijk en de gasten nemen hun intrek in het familiepension op het dorpsplein. Het trouwfeest verloopt volbruisende zuiderse warmte. Tot Laura's dochter verdwijnt en er losgeld wordt geëist.

Laura, een Spaanse die in Argentinië woont, keert voor het trouwfeest van haar zus terug naar haar geboortedorp. Van heinde en ver komen familieleden om de bruiloft te vieren. Het weerzien is hartelijk en de gasten nemen hun intrek in het familiepension op het dorpsplein. De familie van de bruid is graag gezien in het dorp, al zijn er ook die er minder op gebrand zijn. Het trouwfeest verloopt vol bruisende zuiderse warmte. Tot Laura's dochter verdwijnt en er losgeld wordt geëist. Het verborgen familieverleden – een vete over grond, maar ook de abrupt afgebroken romance tussen Laura en wijnboer Paco – komt ongenadig bovendrijven.   De Iraanse cineast Asghar Farhadi (About Elly, A Separation, Le Passé) kiest met Everybody Knows voor een volledig Spaans gesproken productie. Hij verweeft hierin melodrama met misdaad. Het thrilleraspect creëert spanning bij de kijkers, maar daar is het hem niet zozeer om te doen. Het is de spanning tussen de personages die telt. Zo kan Farhadi doen wat hij het liefst doet: menselijke drijfveren ontrafelen. Hij deed daarvoor beroep op Penelope Cruz, Javier Bardem en Ricardo Darín, die acteerprestaties neerzetten om u tegen te zeggen.

Credits: Asghar Farhadi - Spanje/iran 2018

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten