Adelbergfilm: On Body and Soul

Deze informatie is niet meer actueel!
Vijftiger Endre is financieel directeur van een slachthuis in Boedapest. Hij is gehandicapt aan één arm en heeft zich ingekapseld in zijn eigen wereld. Zijn oog valt op Mária, de nieuwe kwaliteitscontroleur. Beide eenzame zielen voelen zich tot elkaar aangetrokken. Terwijl de harten van de runderen in het slachthuis met een elektroshock tot stilstand komen, gaan de hunne steeds sneller slaan. ...

Wie

On Body and Soul

Wanneer

  • do 27 september 2018
    van 20.00 u tot 21.45 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
UGC Cinema's Lommel
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

Vijftiger Endre is financieel directeur van een slachthuis in Boedapest. Hij is gehandicapt aan één arm en heeft zich ingekapseld in zijn eigen wereld. Zijn oog valt op Mária, de nieuwe kwaliteitscontroleur. Beide eenzame zielen voelen zich tot elkaar aangetrokken. Terwijl de harten van de runderen in het slachthuis met een elektroshock tot stilstand komen, gaan de hunne steeds sneller slaan.

Vijftiger Endre is financieel directeur van een slachthuis in Boedapest. Hij is gehandicapt aan één arm en heeft zich ingekapseld in zijn eigen wereld. Vanuit zijn kantoor observeert hij graag zijn werknemers. Zijn oog valt op Mária, de nieuwe kwaliteitscontroleur. Mária zit tijdens de lunch altijd alleen, neemt haar werk extreem ernstig en houdt zich strikt aan de regels. Beide eenzame zielen voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar zijn sociaal te onbeholpen om elkaar echt te benaderen.  Ze draaien wat om elkaar heen in de bedrijfskantine. Tot ze ontdekken dat ze 's nachts dezelfde dromen delen, waarin ze als vrije herten rondwaren in een besneeuwd bos. Terwijl de harten van de runderen in het slachthuis met een elektroshock tot stilstand komen, gaan de hunne steeds sneller slaan.

On Body and Soul is een liefdesfilm die droom en werkelijkheid, schoonheid en wreedheid in elkaar laat overvloeien. Het is een delicate mengeling van atypische romantiek en stijlvol surrealisme. Dreigt er een millimeter sentiment in de prent te kruipen, dan doen de hoofdrolspelers die onmiddellijk verdampen met hun fijne, introverte vertolkingen. Een droom van een film die in Berlijn meer dan terecht de Gouden Beer kreeg.

Na de vertoning heffen we het glas op het nieuwe filmseizoen.

Adelbergfilm staat voor films die artistiek en maatschappelijk relevant zijn. Hartslag en tendensen van het alternatieve filmcircuit worden daarbij op de voet gevolgd. Het volledige filmaanbod verschijnt ieder seizoen in twee afzonderlijke brochures (in september en januari). Op verzoek worden ze je gratis toegestuurd.

Bij elke film wordt een gratis filmdossier voorzien en is er een korte inleiding met informatie over de productie, het land van herkomst, de positionering van de film, de achtergronden en de drijfveren van de makers.



Credits: Ildikó Enyedi - Hongarije 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten