Trio Alba : Pianotrio’s Beethoven en Schumann…

Deze informatie is niet meer actueel!
Naast de twee grote trio's van Beethoven en Schumann presenteert het Weense Trio Alba een Belgische première van Beethovens vriend Anselm Hüttenbrenner. Trio Alba kreeg toegang tot het manuscript van Hüttenbrenners opus 25, verkregen uit een nalatenschap in Graz. Trio Alba koppelt grote rijpheid aan jeugdige energie en gretige overdracht. Niet voor niets concerteerden ze al op het Gideon ...

Wie

Trio Alba

Wanneer

  • vr 29 maart 2019
    van 20.15 u tot 22.15 u

Prijs

€ 14,00

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Naast de twee grote trio's van Beethoven en Schumann presenteert het Weense Trio Alba een Belgische première van Beethovens vriend Anselm Hüttenbrenner. Trio Alba kreeg toegang tot het manuscript van Hüttenbrenners opus 25, verkregen uit een nalatenschap in Graz. Trio Alba koppelt grote rijpheid aan jeugdige energie en gretige overdracht. Niet voor niets concerteerden ze al op het Gideon Kremer Festival, Mozarteum Salzburg, Konzerthaus Berlin, Musikverein Wien, Bijloke Gent en Concertgebouw Amsterdam.

Naast de twee grote trio's van Beethoven en Schumann presenteert het Weense Trio Alba een wereldpremière van Beethovens vriend Anselm Hüttenbrenner. Hüttenbrenner was één van de twee personen die aanwezig was bij het sterfbed van de grote meester. 

Trio Alba kreeg toegang tot het manuscript van Hüttenbrenners op. 25, verkregen uit een nalatenschap in Graz. In Lommel spelen ze dit werk als een absolute wereldpremière!

Beethoven schreef het pianotrio  op. 1 nr. 2 toen hij van Bonn naar Wenen verhuisde en mede dankzij dit pianotrio wist hij zijn grote doorbraak binnen de muzikale aristocratie van Wenen te bewerkstelligen. Beethoven zelf vond zijn pianotrio's erg geslaagd en dreef daarmee de kamermuziek van de huiskamer naar de concertzaal;  legendarisch!

Schumann componeerde maar een héél korte periode werken voor pianotrio. Zijn derde en laatste pianotrio neemt de luisteraar mee tot in 'de wildste diepten'…  en wordt terecht tot één van de meesterwerken van het genre gerekend.

Trio Alba was enkele jaren terug voor het eerst te gast in Lommel. Ondertussen koppelen ze grote rijpheid aan jeugdige energie en gretige overdracht. Niet voor niets concerteerden ze al op het Gideon Kremer Festival, Mozarteum Salzburg, Konzerthaus Berlin, Musikverein Wien, Bijloke Gent en Concertgebouw Amsterdam.

Programma Hüttenbrenner: Serenade op. 25 Beethoven: Klaviertrio op. 1 nr. 2
Cerha: Nachstück aus Klaviertrio
Schumann: Klaviertrio nr. 3 op. 110 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten