Emio Greco/Pieter C. Scholten - Ziel/rouh

Deze informatie is niet meer actueel!
Waar huist de ziel? Dansgezelschap ICK en het Amsterdams Andalusisch Orkest lijken antwoorden te hebben gevonden. Ze vinden de ziel op de grens van ademhaling en kloppend hart en in de overgave van het lichaam aan spirituele muziek. Het is wondermooi om te zien hoe de vijf dansers de adem in hun lichaam laten geboren worden. Ziel/Rouh is de perfecte ontmoeting tussen moderne dans en ...

Wie

Emio Greco & Pieter C. Scholten / ICK en het Amsterdams Andalusisch Orkest

Wanneer

  • vr 25 januari 2019
    van 20.15 u tot 22.00 u

Prijs

€ 15,00

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Waar huist de ziel? Dansgezelschap ICK en het Amsterdams Andalusisch Orkest lijken antwoorden te hebben gevonden. Ze vinden de ziel op de grens van ademhaling en kloppend hart en in de overgave van het lichaam aan spirituele muziek. Het is wondermooi om te zien hoe de vijf dansers de adem in hun lichaam laten geboren worden. Ziel/Rouh is de perfecte ontmoeting tussen moderne dans en verschillende stromingen uit de Arabo-Andalusische muziek.

Dat Emio Greco en Pieter C. Scholten kunnen toveren, bewijzen ze met deze voorstelling. Ziel/Rouh is de perfecte ontmoeting tussen moderne dans en verschillende stromingen uit de Arabo-Andalusische muziek. Fascinerend, hypnotiserend en volledig in balans.

Waar huist de ziel? Die vraag houdt mensen al eeuwen bezig. Dansgezelschap ICK en het Amsterdams Andalusisch Orkest lijken tijdens het prachtige Ziel/Rouh antwoorden te hebben gevonden. Ze vinden de ziel op de grens van ademhaling en kloppend hart en in de overgave van het lichaam aan spirituele muziek.

Het is wondermooi om te zien hoe de vijf dansers de adem in hun lichaam laten geboren worden. Vanuit het middenrif golft een impuls naar knieën, armen, voeten, torso en handen. Alles rekt zich soepel en zwiepend uit. Zodra de adem van de dansers synchroniseert, ontstaat één kloppend hart. Vervolgens richt iedere danser zich op een instrument, maar als de muzikanten elkaar in een kolkend samenspel vinden, worden de bewegingen synchroon en cirkelen de dansers als derwisjen over de scène. Ziel/Rouh wordt compleet met een speels groepsstuk waarin iedere danser zijn eigen draai geeft aan volkse muziekimprovisaties. Zangeres El Fillali voegt zich bij hen, totdat in een adembenemende apotheose één groepsziel geboren wordt.

 

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten