Seduced by Harps - Internat. Harpfestival

Deze informatie is niet meer actueel!
Voor de vijftiende keer richt De Adelberg de spot op de harp. Het festival biedt een podium aan jong talent en presenteert grote sterren uit de harpwereld. Op Keltische en klassieke harp klinkt muziek die gaat van pure klassiek tot hedendaags repertoire. Jong talent i.s.m. Harpe Diem (B) Naar goede gewoonte opent de avond charmant met jong talent, geselecteerd door de Vlaamse harpvereniging ...

Wie

Seduced by Harps XV

Wanneer

  • za 23 maart 2019
    van 19.00 u tot 23.00 u

Prijs

€ 20,00

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Voor de vijftiende keer richt De Adelberg de spot op de harp. Het festival biedt een podium aan jong talent en presenteert grote sterren uit de harpwereld. Op Keltische en klassieke harp klinkt muziek die gaat van pure klassiek tot hedendaags repertoire.

Jong talent i.s.m. Harpe Diem (B)

Naar goede gewoonte opent de avond charmant met jong talent, geselecteerd door de Vlaamse harpvereniging Harpe Diem.

Lina Bellard (FR)

Deze Bretoense harpiste mengt met haar Keltische harp kleuren van verschillende snaarinstrumenten tot een individueel klankenpalet. Haar adaptaties van traditionele Bretoense muziek verraden invloeden uit India, Afrika en het Oosten. Haar hoogst eigenzinnig harpspel neigt naar lyrische abstractie en een vleugje percussie. Dat doet ze met veel bravoure waardoor het lijkt alsof haar klanken uit een complexe soundtrack komen. Geijkte paden en zweverigheid worden daarbij vermeden. Met onverwachte ritmewendingen, tegen elkaar botsende klanken en contrasterende bewegingen geeft ze aan de eeuwenoude Keltische muziek uit Bretagne een compleet nieuw gezicht. Ze won dan ook de trofee van het Interkeltisch festival van Lorient. Indrukwekkend.

 Lavinia Meijer (NL)

Lavinia Meijer is één van de belangrijkste harpspelers van dit ogenblik. Solo concerteert ze van Carnegie Hall NYC tot de Berliner Philharmonie. Op elfjarige leeftijd werd ze toegelaten op het  Amsterdams Conservatorium en op haar veertiende speelde ze al met symfonische orkesten. Gepassioneerd verlegt ze de grenzen van het harprepertoire. Voortdurend is ze op zoek naar zowel merkwaardige klassieke composities als hedendaags repertoire en actuele muzikale toepassingen. Lavinia Meijer kreeg een veelvoud aan onderscheidingen, tweemaal een gouden album en platina voor haar album Metamorphosis / The Hours met werk van de Amerikaanse componist Philip Glass. Lavinia Meijers adaptaties van Glass' muziek kunnen niet alleen rekenen op lof van de meester zelf, maar worden ook door het wereldwijde publiek laaiend enthousiast ontvangen. Nu komt deze grote harpiste naar Seduced by Harps om ons mee te nemen op een avontuurlijke reis doorheen Glass' oeuvre, zoals alleen zij dat kan.

Alle activiteiten