Duo Doppio Stile - Week van de Poëzie

Deze informatie is niet meer actueel!
Met het filosofisch-muzikale Duo Doppio Stile maak je een visuele, poëtische reis doorheen de geschiedenis van het heelal aan de hand van beeldmateriaal verkregen via NASA en ESA. Zit je soms met je hoofd in de wolken? Met dit project nemen we je nog veel verder mee. We gaan namelijk op reis doorheen de sterren en de geschiedenis van het heelal. Het filosofisch-muzikale Duo Doppio Stile ...

Wie

Muziek en poëzie van de sterren

Wanneer

  • vr 01 februari 2019
    van 20.15 u tot 22.00 u

Prijs

€ 12,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp z/n)3920 Lommel

Info

Met het filosofisch-muzikale Duo Doppio Stile maak je een visuele, poëtische reis doorheen de geschiedenis van het heelal aan de hand van beeldmateriaal verkregen via NASA en ESA.

Zit je soms met je hoofd in de wolken? Met dit project nemen we je nog veel verder mee. We gaan namelijk op reis doorheen de sterren en de geschiedenis van het heelal. Het filosofisch-muzikale Duo Doppio Stile baseert zich voor dit project op het lopende onderzoek van professor sterrenkunde Katrien Kolenberg naar de trillingen van de sterren.

Bestaat er dan zoiets als een 'harmonie der sferen' en vormen de sterren één groot kosmisch symfonisch orkest? De bevindingen van het wetenschappelijk onderzoek worden door de musici vertaald in een verbluffende artistieke voorstelling. Je hoort muzikale pareltjes van vroeger tot nu, reikend van Johann Sebastian Bach tot de stochastische muziek van Iannis Xenakis en de aangrijpende neoklassieke, minimalistische muziek van Arvo Pärt, Philip Glass en Max Richter.

De muziek gaat hand in hand met de visuele reis die je maakt doorheen de geschiedenis van het heelal aan de hand van beeldmateriaal verkregen via NASA en ESA. De eerste sterren, sterrenstelsels, galaxiën, superclusters,... zijn de kosmische fenomenen die aan bod komen en die voorafgaand aan de voorstelling kort worden toegelicht door professor Katrien Kolenberg. Uiteraard wordt er ook heel wat 'hemelse' poëzie gebracht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten