Roeland Hendrikx & Liebrecht Vanbeckevoort (Uitverkocht!)

Deze informatie is niet meer actueel!
Twee toonaangevende musici verenigen zich voor dit concert: Roeland Hendrikx, vooraanstaand klarinetspeler, en pianist Liebrecht Vanbeckevoort, voormalig Laureaat Koningin Elizabethwedstrijd. Samen spelen ze Beethovens Frühling Sonate . Origineel geschreven als vioolsonate leent dit werk zich uitzonderlijk goed voor het geliefde instrument van Roeland. Ze gaan de uitdaging aan om dit ...

Wie

Roeland Hendrikx & Liebrecht Vanbeckevoort

Wanneer

  • za 19 januari 2019
    van 20.15 u tot 22.15 u

Prijs

€ 14,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp z/n)3920 Lommel

Info

Twee toonaangevende musici verenigen zich voor dit concert: Roeland Hendrikx, vooraanstaand klarinetspeler, en pianist Liebrecht Vanbeckevoort, voormalig Laureaat Koningin Elizabethwedstrijd. Samen spelen ze Beethovens Frühling Sonate . Origineel geschreven als vioolsonate leent dit werk zich uitzonderlijk goed voor het geliefde instrument van Roeland. Ze gaan de uitdaging aan om dit meesterwerk van Beethoven een wel heel bijzondere klankkleur en interpretatie mee te geven. Met het duo Hendrikx & Vanbeckevoort hebben we twee smaakmakers en voortrekkers van de Belgische muziekscène te gast die hun reputatie ongetwijfeld alle eer zullen aan doen.

Twee toonaangevende musici verenigen zich voor dit concert. Roeland Hendrikx, vooraanstaand klarinetspeler wil al geruime tijd in klarinet-piano bezetting Beethovens Frühling Sonate spelen. Origineel geschreven als vioolsonate leent dit werk zich uitzonderlijk goed voor het geliefde instrument van Roeland. Samen met pianist Liebrecht Vanbeckevoort, voormalig Laureaat Koningin Elizabethwedstrijd, gaat hij de uitdaging aan om dit meesterwerk van Beethoven een wel heel bijzondere klankkleur en interpretatie mee te geven. De Frühling Sonate is wellicht de meest toegankelijke van Beethovens sonates. Dit werk munt uit in melodie, overgangen en kent veel 'gezang'. Bovendien zijn beide instrumenten (klarinet en piano) gelijkwaardig, wat een ongekende spannende krachtmeting tot gevolg heeft.

Verder op het programma de charmante Drei Romanzen, op. 94 en het creatieve Fantasiestücke op. 73 van Schumann, die als gepolijste diamanten geboekstaafd staan. Tot slot toont Liebrecht nog zijn klasse op de Fazioli vleugel met solowerken van Mendelssohn en Liszt.

Met het duo Hendrikx & Vanbeckevoort hebben we twee smaakmakers en voortrekkers van de Belgische muziekscène te gast die hun reputatie ongetwijfeld alle eer zullen aan doen.

Programma
Beethoven: Sonate op. 24 Frühling Sonate
Mendelssohn: Lieder ohne Worte
Schumann: Drei Romanzen op. 94
 Liszt: Sonetto & Lieder transcripties
Schumann: Fantasiestücke op. 7

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten