Het nieuwstedelijk - Gesprek met de regen

Deze informatie is niet meer actueel!
Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Net dan krijgt de vrouw het aanbod om CEO te worden in Singapore. Terwijl zijn vrouw lange dagen werkt, trekt de man de stad in, door de moessonregens. In de regen meent hij zijn overleden dochter te herkennen. En met haar te kunnen spreken… Acteurs Tom Van Bauwel en Sara Vertongen gaan letterlijk in gesprek met de regen. Om dat te realiseren, werd ...

Wie

Het nieuwstedelijk

Wanneer

  • vr 18 januari 2019
    van 20.15 u tot 22.00 u

Prijs

€ 16,00

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Net dan krijgt de vrouw het aanbod om CEO te worden in Singapore. Terwijl zijn vrouw lange dagen werkt, trekt de man de stad in, door de moessonregens. In de regen meent hij zijn overleden dochter te herkennen. En met haar te kunnen spreken… Acteurs Tom Van Bauwel en Sara Vertongen gaan letterlijk in gesprek met de regen. Om dat te realiseren, werd een heuse regenprinter gebouwd. Druppels worden pixels. Technologie ontmoet emotie en verbeelding.

Gesprek met de regen is een persoonlijk verhaal over rouw en verlies in een hoogtechnologische wereld. Over opnieuw beginnen wanneer je leven tot stilstand komt.

Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Haar dood brengt hun leven tot stilstand. Net dan krijgt de vrouw het aanbod om CEO te worden van een wereldspeler in de nanotechnologie in Singapore. Een baan die ze voordien nooit zou hebben aanvaard. Ze willen weer vooruit. Terwijl zijn vrouw lange dagen werkt, trekt de man de stad in, door de moessonregens. En in de regen meent hij zijn overleden dochter te herkennen. Met haar te kunnen spreken…

Na bejubelde politieke stukken schrijft Stijn Devillé voor de eerste keer een erg persoonlijk verhaal. Acht jaar geleden dacht hij dat hij zijn eigen kind kwijt was, tot hij haar reanimeerde en nieuw leven inblies. Sindsdien frappeert het hem nog meer hoe ouders die hun kind verloren, ondanks alles in staat blijken het geluk terug te vinden. Die kracht en schoonheid zoekt Stijn Devillé op in Gesprek met de regen.

Acteurs Tom Van Bauwel en Sara Vertongen gaan letterlijk in gesprek met de regen. Om dat te realiseren, bouwde Het nieuwstedelijk samen met het e-Media Research Lab van de KU Leuven een heuse regenprinter. Druppels worden pixels. Technologie ontmoet emotie en verbeelding.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten