In Europese velden - Korneel De Rynck

Deze informatie is niet meer actueel!
Boeken, boterhammen en bubbels in de bib! Met In Europese velden publiceerde historicus en reiziger Korneel De Rynck eind maart 2017 de allereerste Europese WO I-gids. Hij trok naar de belangrijkste plaatsen van de oorlog in Europa en deed zo maar liefst twaalf landen aan waaronder België, Frankrijk, Italië, Slovenië, Bosnië, Servië, … Korneel De Rynck geeft telkens een handig overzicht van de ...

Wie

Korneel De Rynck

Wanneer

  • zo 18 november 2018
    van 10.30 u tot 12.30 u

Prijs

€ 8,00

Waar

naam
Bibliotheek Lommel
adres
Michel Jansplein 13920 Lommel

Contact

e-mail
info@ccdeadelberg.be

Info

Boeken, boterhammen en bubbels
Met In Europese velden publiceerde historicus en reiziger Korneel De Rynck eind maart 2017 de allereerste Europese WO I-gids. Hij trok naar de belangrijkste plaatsen van de oorlog in Europa en deed zo maar liefst twaalf landen aan waaronder België, Frankrijk, Italië, Slovenië, Bosnië, Servië, … Korneel De Rynck geeft telkens een handig overzicht van de interessantste sporen, monumenten, begraafplaatsen en musea.

Er bestaan heel wat reisgidsen naar sporen van de Eerste Wereldoorlog in België en Frankrijk, maar met In Europese velden publiceerde historicus en reiziger Korneel De Rynck eind maart 2017 de allereerste Europese WO I-gids. Hij trok naar de belangrijkste plaatsen van de oorlog in Europa en deed zo maar liefst twaalf landen aan: België, Frankrijk, Italië, Slovenië, Bosnië, Servië, Macedonië, Griekenland, Turkije, Polen, Oekraïne en Wit-Rusland. In het boek, en in deze lezing, geeft Korneel De Rynck telkens een handig overzicht van de interessantste sporen, monumenten, begraafplaatsen en musea. De geselecteerde locaties zijn niet alleen historisch belangrijk, het zijn ook prachtige reisbestemmingen. Want zo lelijk de oorlog was, zo mooi is het landschap waarin de strijd woedde. In deze lezing belicht hij aan de hand van foto's de meest interessante monumenten en restanten. Stukjes boeiende geschiedenis voor de ene, reistips voor de andere.

Korneel De Rynck (1986) is historicus en schrijver. Hij debuteerde in 2011 met De tuin van Tito. Een reis langs de spoorlijn Belgrado-Sarajevo. Zijn tweede boek, IJzeren oogst. Een reis door Europa en de Groote Oorlog, verscheen in 2014. Eind maart 2017 publiceerde hij het vervolg daarop: In Europese velden, de eerste WO I-reisgids over Europa.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten