Seizoensopening - Patrick Riguelle chante Brel

Deze informatie is niet meer actueel!
Patrick Riguelle geeft het officiële startschot van het nieuwe cultuurseizoen met een vurig hommage aan Jacques Brel, de grootste Belgische zanger aller tijden, en diens onovertroffen repertoire. Riguelle bewees al een onnavolgbaar vertolker te zijn van het Franse chanson. Doorleefd, gedurfd en met een geloofwaardigheid die onder de huid kruipt, zingt hij nu het repertoire van Brel. In 2018 is ...

Wie

Patrick Riguelle

Wanneer

  • za 22 september 2018
    van 20.15 u tot 22.15 u

Prijs

€ 16,00

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Patrick Riguelle geeft het officiële startschot van het nieuwe cultuurseizoen met een vurig hommage aan Jacques Brel, de grootste Belgische zanger aller tijden, en diens onovertroffen repertoire.

Riguelle bewees al een onnavolgbaar vertolker te zijn van het Franse chanson. Doorleefd, gedurfd en met een geloofwaardigheid die onder de huid kruipt, zingt hij nu het repertoire van Brel.

In 2018 is het veertig jaar geleden dat Jacques Brel overleed. Vorig jaar eerde zijn geboortestad Brussel hem met een manshoog standbeeld. Dit jaar is het de beurt aan Patrick Riguelle, die een vurige hommage aan Brel brengt. Hierin staat het oeuvre van 'Le Grand Jacques' centraal. Een gebald eerbetoon aan de grootste Belgische zanger aller tijden en diens onovertroffen repertoire; boordevol klassiekers die al meerdere generaties moeiteloos overeind blijven en die in de vertolking van Patrick Riguelle veel van hun glans herwinnen.

De voorbije jaren heeft Riguelle overtuigend bewezen een onnavolgbaar vertolker te zijn van het Franse chanson, het stroomt door zijn aderen en tintelt in zijn ziel. Hij respecteert de originele intenties van de werken, maar voegt er ontegensprekelijk zijn eigen persoonlijkheid aan toe.

Wie Patrick Riguelle het repertoire van Brel hoort zingen, weet dat daar de échte zielsverwantschap zit. Het is doorleefd, gedurfd en met een geloofwaardigheid die onder de huid kruipt.



Na afloop van het concert is er een gezellige receptie om het seizoen 18-19 feestelijk te openen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten