Gène Bervoets - Monoloog over Phil Bosmans

Deze informatie is niet meer actueel!
Veel spreuken die Phil Bosmans als charismatische frontman van de Bond Zonder Naam uit zijn mouw schudde, klinken nog altijd bekend in de oren. Stuk voor stuk oneliners of 'tweets' avant la lettre die hij iedere maand tot in de Vlaamse huiskamers wist te brengen. Deze theatermonoloog, gebracht door Gène Bervoets en geschreven door Rick de Leeuw op basis van bronnen en gesprekken met mensen die ...

Wie

Gène Bervoets

Wanneer

  • za 03 november 2018
    van 20.15 u tot 22.15 u

Prijs

€ 14,00

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Veel spreuken die Phil Bosmans als charismatische frontman van de Bond Zonder Naam uit zijn mouw schudde, klinken nog altijd bekend in de oren. Stuk voor stuk oneliners of 'tweets' avant la lettre die hij iedere maand tot in de Vlaamse huiskamers wist te brengen.
Deze theatermonoloog, gebracht door Gène Bervoets en geschreven door Rick de Leeuw op basis van bronnen en gesprekken met mensen die hem van dichtbij hebben gekend, is geen klassiek levensverhaal, maar graaft naar het hoe en waarom van Bosmans' buitenissige, mysterieuze en tot de verbeelding sprekende persoonlijkheid.

Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg.
Praat niet recht wat krom is.
Een gelukkig mens is er twee waard.

Veel spreuken die Phil Bosmans als charismatische frontman van de Bond Zonder Naam uit zijn mouw schudde, klinken nog altijd bekend in de oren. Stuk voor stuk oneliners of 'tweets' avant la lettre die hij iedere maand tot in de Vlaamse huiskamers wist te brengen. Zijn boek Menslief ik hou van jou  uit 1972 kende maar liefst 56 drukken en wereldwijd verkocht de priester-schrijver meer dan tien miljoen boeken. En toch, hoe populair Phil Bosmans ook was, over de mens die achter de filantroop en wereldverbeteraar school is weinig gekend. Waar kwam zijn doorgedreven en zelfs extreme vrijgevigheid vandaan? Hoe kon het gebeuren dat hij zich in de eerste helft van de jaren '50 bijna doodwerkte, in die mate dat hij daarna twee jaar bedlegerig was?

Deze theatermonoloog, gebracht door Gène Bervoets en geschreven door Rick de Leeuw op basis van bronnen en gesprekken met mensen die hem van dichtbij hebben gekend, is geen klassiek levensverhaal, maar graaft naar het hoe en waarom van Bosmans' buitenissige, mysterieuze en tot de verbeelding sprekende persoonlijkheid. Zo krijgt Vlaanderen mogelijk een nog positiever beeld van hem en herontdekt wellicht de maatschappelijke relevantie van zijn werk. Verbeter De Wereld is kort gezegd niet te missen!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten