Brel - 40 jaar later

Deze informatie is niet meer actueel!
Tijdens deze luisterlezing volg je Jacques Brel aan de hand van zijn oeuvre, aangevuld met heel wat beeldfragmenten. Wie meer inzicht wil krijgen in zijn leven en werk en in het theaterfenomeen Jacques Brel, mag deze luisterlezing niet missen. Hij bezong de torens van Brugge en Gent, werd smoorverliefd op de plaatselijke Madeleines, Mariekes en Mathildes, maar op 9 oktober 1978 stierf België's ...

Wie

Brel

Wanneer

  • wo 26 september 2018
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 12,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp z/n)3920 Lommel

Info

Tijdens deze luisterlezing volg je Jacques Brel aan de hand van zijn oeuvre, aangevuld met heel wat beeldfragmenten. Wie meer inzicht wil krijgen in zijn leven en werk en in het theaterfenomeen Jacques Brel, mag deze luisterlezing niet missen.


Hij bezong de torens van Brugge en Gent, werd smoorverliefd op de plaatselijke Madeleines, Mariekes en Mathildes, maar op 9 oktober 1978 stierf België's grootste chansonnier aller tijden in een Parijse voorstad.

Brel werd geboren in 1929 in een Franssprekende Brusselse familie. Zijn latere chansons zijn geïnspireerd door onder andere zijn kindertijd en zijn opvoeding in dat burgerlijk milieu. De kerk, de bourgeois, de Vlamingen en ook de vrouwen worden in zijn teksten hard aangepakt. In Parijs kreeg hij de kans om zijn droom om zanger te worden waar te maken. Van daaruit werden zijn chansons wereldwijd bekend en gezongen. Zij zijn nog steeds veelvuldig te horen op alle radiozenders. Zijn liederen zijn door meer dan tweeduizend artiesten gecoverd en in meer dan vijftig talen vertaald. Op het hoogtepunt van zijn succes, in 1967, stopte hij met zingen, nauwelijks vijftien jaar na zijn moeizame start.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten