Het jaar 1968 in feiten

Deze informatie is niet meer actueel!
1968 was een wonderjaar, zoals men dit zegt. De eerste vlucht rond de maan, de moorden op Kennedy en Maarten Luther King, de Flower-power beweging, de studentenopstanden, Viëtnamoorlog,… Kortom, zo'n jaar dat in het collectieve geheugen gegrift blijft. In drie lezingen besteden we er aandacht aan. De tweede (18/10) behandelt de muziek van dat jaar, de laatste (25/10) gaat specifiek over de ...

Wie

Het jaar 1968 in feiten

Wanneer

  • do 11 oktober 2018
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 12,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp z/n)3920 Lommel

Contact

e-mail
info@ccdeadelberg.be

Info

1968 was een wonderjaar, zoals men dit zegt. De eerste vlucht rond de maan, de moorden op Kennedy en Maarten Luther King, de Flower-power beweging, de studentenopstanden, Viëtnamoorlog,… Kortom, zo'n jaar dat in het collectieve geheugen gegrift blijft. In drie lezingen besteden we er aandacht aan. De tweede (18/10) behandelt de muziek van dat jaar, de laatste (25/10) gaat specifiek over de studentenrevolte.

Vincent Stockx maakt een historische schets van  de gebeurtenissen wereldwijd in het jaar 1968. Het is immers niet alleen Leuven Vlaams, maar ook in Frankrijk zijn er zware studentenprotesten, in het Oostblok is er de Praagse Lente en in de VS worden de progressieve krachten van Robert Kennedy en Martin Luther King doodgeschoten waardoor de aartsconservatieve Nixon de presidentsverkiezingen kan winnen. Waarom gebeuren die dingen allemaal in 1968? Is 1968, zoals de historicus en journalist Marc Kurlansky stelt, een jaar waarin de wereld veranderde?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten