Geschiedenis van de Amerikaanse fotografie

Deze informatie is niet meer actueel!
In twee lezingen grasduin je doorheen de grote namen van de Amerikaanse fotografie en hun visie op de Verenigde Staten. Een introductie in het verbijsterende werk van Lee Friedlander, Margaret Bourke-White, Ansel Adams, Alexander Gardner, Garry Winogrand, Stephen Shore, William Eggleston, Diane Arbus, Alfred Stieglitz, Eliot Erwitt, Edward Weston, Annie Leibovitz, Larry Clark, Vivian Maier, ...

Wie

Geschiedenis Amerikaanse fotografie

Wanneer

  • do 14 maart 2019
    van 19.30 u tot 22.00 u
  • do 21 maart 2019
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 24,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp z/n)3920 Lommel

Info

In twee lezingen grasduin je doorheen de grote namen van de Amerikaanse fotografie en hun visie op de Verenigde Staten. Een introductie in het verbijsterende werk van Lee Friedlander, Margaret Bourke-White, Ansel Adams, Alexander Gardner, Garry Winogrand, Stephen Shore, William Eggleston, Diane Arbus, Alfred Stieglitz, Eliot Erwitt, Edward Weston, Annie Leibovitz, Larry Clark, Vivian Maier, Weegee, Ralph Gibson, Sally Mann en véle anderen. Je krijgt een zeldzame blik achter de schermen van het land dat onze wereld al een eeuw lang bepaalt. Een echte eye-opener.

In 1888 maakte een Amerikaanse firma reclame voor een nieuw type camera waarmee zelfs een volslagen idioot zijn wereld voortaan kon vastleggen. Het ding heette Kodak. De uitvinder ervan, George Eastman, joeg zich in 1932 een kogel door het hart en liet een briefje achter waarop stond: "Mijn werk is af...

In 1888 maakte een Amerikaanse firma reclame voor een nieuw type camera waarmee zelfs een volslagen idioot zijn wereld voortaan kon vastleggen. Het ding heette Kodak. De uitvinder ervan, George Eastman, joeg zich in 1932 een kogel door het hart en liet een briefje achter waarop stond: "Mijn werk is af. Waarom wachten?" Eastman had gelijk, tenminste over zijn werk: de hele natie was immers aan het fotograferen geslagen. En daar kunnen wij nu ons voordeel mee doen.

Dimitri De Maesschalck studeerde kunstwetenschappen aan de KUL en de FU Berlin. Hij is auteur van het boek Vlaanderen In De Kunst, gidst en geeft lezingen over kunst en werkt momenteel bij de VRT.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten