Orchideeën - Een wondere wereld

Deze informatie is niet meer actueel!
Laat je onderdompelen in de wonderbaarlijke wereld van de orchideeën, een voordracht over hoe we eigenlijk moeten omgaan met deze speciale planten. Via een introductie van vervlogen tijden tot op heden komen de verzorging, de standplaats, de verschillende soorten en kruisingen aan bod. Dit alles wordt ondersteund door vele prachtige beelden van het natuurlijk leefmilieu, in een serre of thuis ...

Wie

Orchideeën

Wanneer

  • ma 19 november 2018
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 8,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp 573920 Lommel

Info

Laat je onderdompelen in de wonderbaarlijke wereld van de orchideeën, een voordracht over hoe we eigenlijk moeten omgaan met deze speciale planten. Via een introductie van vervlogen tijden tot op heden komen de verzorging, de standplaats, de verschillende soorten en kruisingen aan bod. Dit alles wordt ondersteund door vele prachtige beelden van het natuurlijk leefmilieu, in een serre of thuis op de vensterbank. Kortom, een boeiende avond door met een bevlogen spreker die jullie zal meenemen op reis doorheen de wondere wereld van deze uitzonderlijke plantensoort.

De orchideeënfamilie (Orchidaceae) is één van de grootste plantenfamilies op aarde. Het aantal soorten wordt op zo rond 20.000 geschat. Wereldwijd zijn meer dan duizend geslachten bekend welke verdeeld worden over tientallen subfamilies. Orchideeën worden ook weleens kort orchis genoemd, wat ook de naam van een specifiek geslacht is.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten