Van Baerle Trio - Pianotrio's Beethoven, Keuris & Schumann

Deze informatie is niet meer actueel!
Het Van Baerle Trio, opgericht door drie getalenteerde musici van het Conservatorium van Amsterdam, geniet in Nederland een vedettenstatus. Het Concertgebouw Amsterdam nomineerde ze in 2013 als Rising Stars. Kort daarna werd hun debuut-cd bekroond met een Edison Klassiek. Daarna bracht het Van Baerle Trio de pianotrio's van Mendelssohn uit en recent verscheen een eerste deel van de verzamelde ...

Wie

Pianotrio’s Beethoven, Keuris & Schumann

Wanneer

  • za 17 november 2018
    van 20.15 u tot 22.15 u

Prijs

€ 14,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp z/n)3920 Lommel

Info

Het Van Baerle Trio, opgericht door drie getalenteerde musici van het Conservatorium van Amsterdam, geniet in Nederland een vedettenstatus. Het Concertgebouw Amsterdam nomineerde ze in 2013 als Rising Stars. Kort daarna werd hun debuut-cd bekroond met een Edison Klassiek. Daarna bracht het Van Baerle Trio de pianotrio's van Mendelssohn uit en recent verscheen een eerste deel van de verzamelde pianotrio's van Beethoven.
Het ensemble brengt met pit en véél durf Beethovens tweede pianotrio, op. 70! Daarnaast spelen ze het expressieve pianotrio van de Nederlandse componist Tristan Keuris.

Het Van Baerle Trio, opgericht door drie getalenteerde musici van het Conservatorium van Amsterdam, geniet in Nederland een vedettenstatus. Het Concertgebouw Amsterdam nomineerde ze in 2013 als Rising Stars waardoor hun carrière gelanceerd werd. Kort daarna werd hun debuut-cd bekroond met een Edison Klassiek. Daarna bracht het Van Baerle Trio de pianotrio's van Mendelssohn uit en recent verscheen een eerste deel van de verzamelde pianotrio's van Beethoven. Ook deze cd's werden met cum laude onderscheiden.

Het concert start met Beethovens tweede pianotrio, op. 70. Aangezien het Van Baerle Trio werkt aan een integrale registratie is dit één van hun handelsmerken. De pianotrio's van Beethoven staan geboekstaafd als machtig, geweldig en aangrijpend. Dit ensemble brengt ze met pit en véél durf!

Clara Schumann moet meestal wel vermoed hebben wat ze van haar man Robert voor haar verjaardag zou krijgen. Muziek! Die ze dan zelf tijdens haar feestje mocht uitvoeren. Zo ging het ook bij het eerste pianotrio. “Jeugdig fris en krachtig”, schreef een enthousiaste Clara in haar dagboek. In de jaren daarna groeide het stuk uit tot een geschenk aan de hele muziekwereld.

Tussen de topwerken van Beethoven en Schumann door, speelt het Van Baerle Trio het expressieve pianotrio van de Nederlandse componist Tristan Keuris.

Laat je vervoeren door het Van Baerle Trio dat net zo homogeen als een 'Siamese drieling' speelt!

www.vanbaerletrio.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten