Voorleesweken - 20 jaar Liesbet Slegers

Deze informatie is niet meer actueel!
Tijdens de voorleesweken van 5 t.e.m. 30 november staat alles in de bib van Lommel in het teken van 20 jaar Liesbet Slegers. Je kent haar van Kaatje, Karel en de beroepenboeken. Er zal een tentoonstelling zijn met originele tekeningen van Liesbet, een lezing voor volwassenen op dinsdag 20 november, interactieve kleuterlezing op woensdag 28 november om 14 uur, rondleidingen voor ...

Wanneer

  • ma 05 november 2018
    tot
    vr 30 november 2018
    maandag
    van 10u. tot 19u.
    dinsdag
    van 10u. tot 19u.
    woensdag
    van 10u. tot 19u.
    donderdag
    van 10u. tot 19u.
    vrijdag
    Gesloten
    zaterdag
    van 10u. tot 16u.
    zondag
    Gesloten

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Bibliotheek Lommel
adres
Michel Jansplein 13920 Lommel

Contact

Telefoon
011 399 680
e-mail
bibliotheek@lommel.be

Info

Tijdens de voorleesweken van 5 t.e.m. 30 november staat alles in de bib van Lommel in het teken van 20 jaar Liesbet Slegers. Je kent haar van Kaatje, Karel en de beroepenboeken.
Er zal een tentoonstelling zijn met originele tekeningen van Liesbet, een lezing voor volwassenen op dinsdag 20 november, interactieve kleuterlezing op woensdag 28 november om 14 uur, rondleidingen voor kleuterklassen,…

Tentoonstelling
De tentoonstelling met originele werken van Liesbet Slegers loopt van maandag 5 t.e.m. vrijdag 30 november tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Je kan niet alleen haar werken bewonderen, maar ook de creaties van de Lommelse peuters en kleuters die een boek van haar verwerkt hebben. Geef je stem aan jouw favoriete groep. Twee groepen winnen een lezing van Liesbet Slegers.

Lezing volwassenen
dinsdag 20 november 19.30 uur
Naar aanleiding van de voorleesweek komt Liesbet zelf op bezoek met een lezing. Ze geeft jullie een kijkje achter de schermen: hoe ontstaat een boek van Karel, van idee tot in de winkel? Hoe heet Kaatje in Spanje of in het Chinees? Voorleestips, de verschillende boekenreeksen en nog veel meer komen aan bod.
De lezing is gratis, maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven via bibliotheek@lommel.be.

Interactieve vertelsessie
woensdag 28 november om 14 uur
Liesbet leest voor uit één van haar boeken en maakt grote tekeningen tijdens het vertellen. De kindjes helpen mee het verhaal op te rakelen aan de hand van vraagjes en door de tekening die tot stand komt op het grote blad papier.
Een interactieve vertelsessie en ook het Karel popje is van de partij!
Afsluiten doen we met een kleine knutselworkshop
Deze activiteit is gratis, maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven via bibliotheek@lommel.be.

Liesbet Slegers (1975, Geel) is grafisch vormgever en illustrator en maakt kinderboeken voor baby's, peuters en kleuters. De eenvoudige verhalen en felgekleurde tekeningen spreken jonge kinderen erg aan. Karel en Kaatje zijn de bekendste figuren. Deze boekjes zijn ondertussen wereldwijd bekend en worden vertaald in meer dan tien landen. In 2018 bestaat het figuurtje Karel 20 jaar!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten