Gastconcert diverse jeugdkoren (Europees Muziekfestival voor de jeugd)

Deze informatie is niet meer actueel!
Het kinderkoor van de Freien Evangelischen Schule uit Heidenheim an der Brenz in Duitsland logeert tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd bij Lommelse gastgezinnen. Tijdens dit gastconcert treden de 12- en 13-jarige jongens en meisjes ook op in Lommel. Ze worden vergezeld door enkele andere koren die deelnemen aan het festival (zie onder). Een aanrader om mee te pikken. Het concert vindt plaats in de Sint-Jozefkerk in Stevensvennen.

Wanneer

  • zo 29 april 2018
    van 15.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Stevensvennen kerk
adres
Roerstraat 1b3920 Lommel

Info

Het kinderkoor van de Freien Evangelischen Schule uit Heidenheim an der Brenz in Duitsland logeert tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd bij Lommelse gastgezinnen. Tijdens dit gastconcert treden de 12- en 13-jarige jongens en meisjes ook op in Lommel. Ze worden vergezeld door enkele andere koren die deelnemen aan het festival (zie onder). Een aanrader om mee te pikken. Het concert vindt plaats in de Sint-Jozefkerk in Stevensvennen.

Nachwuchschor van de Vrije Evangelische School uit Heidenheim an der Brenz

Het Nachwuchschor van de Vrije Evangelische School uit Heidenheim an der Brenz in Zuid-Duitsland, is in september 2017 ontstaan uit een klaskoor. De 16 jonge koorleden repeteren tweemaal per week onder leiding van Geertje-Marie Groth en Andreas Borkeloh. Ze oefenen samen koorstukken in meerstemmige bezettingen, met een breed repertoire: van volksliederen over religieuze volksmuziek tot moderne arrangementen. De jongeren delen dus niet alleen de schoolbanken, maar ook een passie voor samen zingen. De jongens en meisjes van het Nachwuchschor van de Vrije Evangelische School verbleven dit weekend bij Lommelse gezinnen. We willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om deze gezinnen nogmaals te bedanken voor hun gastvrijheid.

Ook deze jeugdkoren kan je aan het werk zien:

Het Shani-koor uit Jezreel Valley in Israël

Het Shani-koor bestaat uit Joodse, Arabische, christelijke en islamitische meisjes. Ze zijn tussen 13 en 18 jaar oud en zijn afkomstig uit dorpen en stadjes in centraal Galilea in Israël. Ze repeteren wekelijks in het kunstencentrum van Jezreel Valley onder leiding van dirigent Alexandra Kim. Hun repertoire bestaat uit klassieke muziek en folk. Veel van de liedjes die ze zingen, zijn speciaal voor het koor gecomponeerd of gearrangeerd. Ze traden al op in het presidentshuis in Israël, in Vaticaanstad, de Mormoonse kerk in Jeruzalem en vele multiculturele evenementen in Duitsland, Italië en de Verenigde Staten. De meisjes combineren muzikale kwaliteit met een boodschap van vrede en begrip, en weten hiermee alle toehoorders te raken. Hun onvoorwaardelijke vriendschap is een voorbeeld voor een vredevolle samenleving.

Kinderkoor Brno uit Brno in de Tsjechische Republiek

Het kinderkoor van Brno werd in 2004 opgericht door dirigent Valeria Mat’asová. Van begin af aan treden de leden  vaak op tijdens evenementen voor het goede doel. Het koor neemt regelmatig deel aan allerlei producties, zo waren zij betrokken bij grote projecten zoals Carmina Burana met het Tsjechisch Filharmonisch Orkest. De kinderen worden vaak uitgekozen om te soleren tijdens opera’s van het Národni divadlo Brno. Doorheen de jaren wisten zij al vele prijzen in de wacht te slepen. In 2012 werden ze tijdens het vierde internationale korenfestival in Krakau bekroond als winnaars en ontving de dirigent Valeria Mat’asova een prijs voor artistieke kwaliteit. In 2016 werden ze onderscheiden met een gouden medaille voor het verplicht stuk tijdens Mundi Cantant in Olomouc. (olomoutsj)

Igo Gruden Meisjeskoor uit Nabrezina, Italië

Het Igo Gruden Meisjeskoor ging in 2008 van start als kinderkoor binnen de Sloveense culturele associatie Igo Gruden, in Aurisina bij Trieste in Italië. Vandaag bestaat de groep uit leden tussen 13 en 18 jaar. Het koor neemt vaak deel aan muzikale initiatieven en projecten in de regio, bv. het koren festival ‘Spring of Voices’. Ze wonnen al vele prijzen. Vorig jaar nog werden ze tweede in de Italiaanse korencompetitie ‘Il garda in choro’. Het koor werkt al verschillende jaren samen met andere koren en orkesten voor symfonische concerten. Hun repertoire gaat van klassiek tot modern, met speciale aandacht voor de composities van Sloveense en Italiaanse componisten en Sloveense volksliederen. Het koor staat onder leiding van oprichter Mirko Ferlan.

 

Alle activiteiten