Grensoverschrijdende wandeling doorheen de Plateaux en het Hageven (8,5 km)

Deze informatie is niet meer actueel!
Tijdens deze wandeling flirten we voortdurend met de grens door afwisselend op Belgisch en Nederlands grondgebied te wandelen. Natuurgebied De Plateaux, dat op Nederlands grondgebied ligt, behoort samen met het Hageven, dat zich op Belgisch terrein bevindt, tot de alom gekende Groote Heide. Laat je verrassen door een mooie samensmelting van deze twee gebieden in één wandeling! Graag vooraf ...

Wanneer

  • do 22 maart 2018
    van 14.00 u tot 17.00 u

Prijs

€ 2,00 (Basistarief: 2,00 €; leden Effen Weg: 0,00 €)

Waar

naam
De Hutten
adres
Luikersteenweg 6263920 Lommel

Contact

Telefoon
0472/57.71.19
e-mail
info@effenweg.be

Info

Tijdens deze wandeling flirten we voortdurend met de grens door afwisselend op Belgisch en Nederlands grondgebied te wandelen. Natuurgebied De Plateaux, dat op Nederlands grondgebied ligt, behoort samen met het Hageven, dat zich op Belgisch terrein bevindt, tot de alom gekende Groote Heide. Laat je verrassen door een mooie samensmelting van deze twee gebieden in één wandeling! Graag vooraf inschrijven via onze website!

Schrijf je hier snel en eenvoudig in via onze website!

Afstand : 8,5 km
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : gemakkelijk
Vertrekpunt : parking bij horeca De Hutten, Luikersteenweg 626, 3920 Lommel
Begeleidster : Hilde Bongers (0478/71.90.41) – hilde@effenweg.be


We starten deze wandeling zowat pal op de grens, om ze vrijwel meteen ongemerkt over te steken. Tijdens deze grensoverschrijdende tocht, doorkruisen we zowel naald- als loofbossen. Ongeveer in het midden van de wandeling, zullen we tweemaal de Dommel oversteken, één keer over een stenen brug en een tweede keer over de befaamde houten hangbrug. Hier overheen lopen is een beleving op zich! In de buurt van die twee bruggen, krijgen we ook een paar keer mooie knuppelpaden onder onze voeten, die daardoor gelukkig droog zullen blijven. Na het oversteken van de hangbrug, doorkruisen we een weidser gebied met hier en daar een vennetje. Het is ook in dit gedeelte dat we een duidelijk aangegeven grenspaal zullen passeren. Deze vormt het contactpunt tussen Belgisch Neerpelt en Lommel met Nederlands Bergeijk en Borkel en Schaft. Daarna lopen we nog even doorheen het bos. Gedurende de hele wandeling tot hier toe is het mogelijk om Galloway-runderen tegen te komen. Ze kunnen zich in dit gebied vrijuit bewegen en soms staan ze zelfs midden op het pad! Vervolgens verlaten we het natuurgebied en leggen we via een aantal vloeiweides het laatste stukje richting De Hutten af. Daar bestaat voor de liefhebbers nog de mogelijkheid om iets warms te drinken en om daarbij nog even gezellig na te kaarten. Voorzie aangepast, stevig wandelschoeisel.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Graag vooraf inschrijven, de plaatsen zijn beperkt. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.

Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg.

Wenst u nog meer info? Aarzel dan niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via hilde@effenweg.be of 0478/71.90.41

Openbaar vervoer

Op 150 meter van het vertrekpunt bevindt zich de bushalte “Kolonie Grens”, deze wordt bediend door :

Buslijn 307 : Lommel Kolonie – Lommel Provil
Bekijk de routeplanner van De Lijn voor meer gedetailleerde informatie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten