Voedselintolerantie vs. voedselallergie

Deze informatie is niet meer actueel!
We horen het vaak: mijn kind heeft een zwakke vertering, heeft vaak diarree en is gevoelig aan… De ene is allergisch aan pollen, een ander mag geen eieren of noten eten, melk of wijn drinken… De lijst bij sommigen is vaak lang, maar wat betekenen eigenlijk intolerantie en allergie? Deze workshop gaat dieper in op beide begrippen: zowel de verschillen als de gelijkenissen worden besproken...

Wie

Voedselintolerantie versus voedselallergie

Wanneer

  • ma 22 januari 2018
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 12,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp z/n)3920 Lommel

Info

We horen het vaak: mijn kind heeft een zwakke vertering, heeft vaak diarree en is gevoelig aan… De ene is allergisch aan pollen, een ander mag geen eieren of noten eten, melk of wijn drinken… De lijst bij sommigen is vaak lang, maar wat betekenen eigenlijk intolerantie en allergie? Deze workshop gaat dieper in op beide begrippen: zowel de verschillen als de gelijkenissen worden besproken. Er wordt halt gehouden bij de veertien allergenen en de soorten intoleranties. De docente geeft aan hoe je deze kan opsporen en hoe je etiketten kan lezen. Op het einde worden op de koop toe enkele interessante linken en websites meegegeven.

Opgelet: het is aan te raden bij twijfel eerst een dokter te raadplegen en je te laten begeleiden door een diëtist, voedingsdeskundige of naturopaat.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten