Adelbergfilm: Happy End

Deze informatie is niet meer actueel!
De rijke familie Laurent woont in een groot landhuis in Calais. De generatiekloof en onderlinge spanningen zetten de verkrampte familiebanden op scherp. Tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke lijkt op het eerste gezicht te verrassen met deze gitzwarte komedie. Al is Happy End tegelijkertijd ook een sociale satire en existentieel drama, een genadeloze analyse van waar het fout kan lopen ...

Wie

Happy End

Wanneer

  • do 15 maart 2018
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Bioscoopcomplex UGC
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

De rijke familie Laurent woont in een groot landhuis in Calais. De generatiekloof en onderlinge spanningen zetten de verkrampte familiebanden op scherp. Tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke lijkt op het eerste gezicht te verrassen met deze gitzwarte komedie. Al is Happy End tegelijkertijd ook een sociale satire en existentieel drama, een genadeloze analyse van waar het fout kan lopen in een familie als weerspiegeling van de actuele toestand in Europa. Een diepgaande en intelligente komedie.

De rijke familie Laurent woont in een groot landhuis in Calais. Anne Laurent staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat ze overneemt van haar dementerende vader. Haar rebelse zoon is verantwoordelijk voor een werfongeval, dat in de doofpot moet verdwijnen. Ondertussen houdt haar broer er nare fantasieën op na, terwijl diens vrouw als een zombie met hun kind rondloopt. De generatiekloof en onderlinge spanningen zetten de verkrampte familiebanden op scherp.

Tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke lijkt op het eerste gezicht te verrassen met deze gitzwarte komedie. Al is Happy End tegelijkertijd ook een sociale satire en existentieel drama, een genadeloze analyse van waar het fout kan lopen in een familie als weerspiegeling van de actuele toestand in Europa. Haneke blijft trouw aan zijn traditionele thema's: de aanval op het burgerlijke gezin (Funny games), collectieve versus persoonlijke schuld (Caché, Das weisse Band) en sociale ongevoeligheid (Code inconnu). Een diepgaande en intelligente komedie.


Michael Haneke - Frankrijk/Oostenrijk 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten