Adelbergfilm: Zagros

Deze informatie is niet meer actueel!
De Koerdische herder Zagros hoort dat zijn vrouw Havin door zijn familie wordt beschuldigd van overspel. Havin ontkent alles en vlucht met hun dochtertje Rayhan van Koerdistan naar België. Overtuigd van haar onschuld gaat Zagros hen achterna om in België een nieuw leven te beginnen. Zagros is een boeiende studie van gekwetste mannelijkheid en een indringend portret van de pijnlijke culturele ...

Wie

Zagros

Wanneer

  • do 19 april 2018
    van 20.00 u tot 21.45 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Bioscoopcomplex UGC
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

De Koerdische herder Zagros hoort dat zijn vrouw Havin door zijn familie wordt beschuldigd van overspel. Havin ontkent alles en vlucht met hun dochtertje Rayhan van Koerdistan naar België. Overtuigd van haar onschuld gaat Zagros hen achterna om in België een nieuw leven te beginnen. Zagros is een boeiende studie van gekwetste mannelijkheid en een indringend portret van de pijnlijke culturele spreidstand waarmee vele migranten worstelen, namelijk die tussen respect voor familie en traditie enerzijds en emancipatie en moderniteit anderzijds.

De Koerdische herder Zagros hoort dat zijn vrouw Havin door zijn familie wordt beschuldigd van overspel. Havin ontkent alles en vlucht met hun dochtertje Rayhan van Koerdistan naar België. Overtuigd van haar onschuld gaat Zagros hen achterna om in België een nieuw leven te beginnen. Maar eenmaal in Brussel blijkt Havin toch niet de hele waarheid verteld te hebben en gaat Zagros alsnog twijfelen. Hij moet kiezen tussen de liefde voor zijn vrouw en de eer van zijn familie. Een keuze die steeds moeilijker wordt en Zagros stilaan tot wanhoop drijft.

Het talent van de Belgisch-Koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa als regisseur en scenarist was eerder al bewezen met zijn knappe kortfilms, en wordt eens te meer bevestigd met zijn opvallend mature langspeeldebuut. Zagros is een boeiende studie van gekwetste mannelijkheid en een indringend portret van de pijnlijke culturele spreidstand waarmee vele migranten worstelen, namelijk die tussen respect voor familie en traditie enerzijds en emancipatie en moderniteit anderzijds. De beloftevolle Kalifa kreeg voor Zagros de belangrijkste onderscheiding op Film Fest Gent, de Grand Prix. Bijzonder overtuigend is ook hoofdrolspeler Feyyaz Duman als het getroebleerde titelpersonage.


Sahim Omar Kalifa - België 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten