Adelbergfilm: Just like our parents

Deze informatie is niet meer actueel!
Rosa streeft perfectie na: in haar werk, als moeder, dochter, vrouw, geliefde... Maar hoe harder ze haar best doet, hoe meer ze lijkt te falen. Wanneer Rosa's moeder een schokkende onthulling doet, acht Rosa de tijd rijp om de regie van haar leven weer in eigen handen te nemen. In deze knappe familiekroniek legt de Braziliaanse regisseuse Laís Bodanzky de vinger op een hedendaagse wonde: ...

Wie

Just like our parents

Wanneer

  • do 08 maart 2018
    van 20.00 u tot 21.45 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Bioscoopcomplex UGC
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

Rosa streeft perfectie na: in haar werk, als moeder, dochter, vrouw, geliefde... Maar hoe harder ze haar best doet, hoe meer ze lijkt te falen. Wanneer Rosa's moeder een schokkende onthulling doet, acht Rosa de tijd rijp om de regie van haar leven weer in eigen handen te nemen. In deze knappe familiekroniek legt de Braziliaanse regisseuse Laís Bodanzky de vinger op een hedendaagse wonde: thirtysomething-ploetermoeders die tegen beter weten in trachten alle ballen in de lucht te houden.

Rosa streeft perfectie na: in haar werk, als moeder, dochter, vrouw, geliefde... Maar hoe harder ze haar best doet, hoe meer ze lijkt te falen. Als kind van idealistische ouders, echtgenote van een al even idealistische en afwezige man en moeder van twee jonge meisjes, zit ze gevangen tussen de verwachtingen van twee generaties. Wanneer Rosa's moeder een schokkende onthulling doet, acht Rosa de tijd rijp om de regie van haar leven weer in eigen handen te nemen.

In deze knappe familiekroniek legt de Braziliaanse regisseuse Laís Bodanzky de vinger op een hedendaagse wonde: thirtysomething-ploetermoeders die tegen beter weten in trachten alle ballen in de lucht te houden, van gezin over carrière tot huwelijk en sociaal leven. Het maakt Just like our parents tot een explosief en ingenieus geconstrueerd familiedrama, dat zich met expliciete verwijzingen presenteert als een moderne versie van Henrik Ibsens beroemde toneelstuk Een poppenhuis. Hoofdrolspeelster Maria Ribeiro zet een bijzonder sterke en herkenbare karakterstudie neer van worstelende dertiger Rosa.


Laís Bodanzky - Brazilië 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten