Adelbergfilm: The square

Deze informatie is niet meer actueel!
In een prestigieus museum voor hedendaagse kunst wordt het nieuwste werk van een beroemde Amerikaanse kunstenaar voorbereid, een installatie bedoeld om tolerantie en solidariteit te bevorderen. De curator, een gerespecteerd man, schakelt een PR-firma in om de nodige buzz te creëren rond de kunstinstallatie. Dit escaleert echter, wat zowel de museumdirecteur als het museum zelf in een ...

Wie

The Square

Wanneer

  • do 25 januari 2018
    van 20.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Bioscoopcomplex UGC
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

In een prestigieus museum voor hedendaagse kunst wordt het nieuwste werk van een beroemde Amerikaanse kunstenaar voorbereid, een installatie bedoeld om tolerantie en solidariteit te bevorderen. De curator, een gerespecteerd man, schakelt een PR-firma in om de nodige buzz te creëren rond de kunstinstallatie. Dit escaleert echter, wat zowel de museumdirecteur als het museum zelf in een existentiële crisis brengt.

Net als in voorganger Turist is Östlunds morele satire ook in The Square schrijnend herkenbaar. Hij legt de vinger op de blijvende tweespalt tussen armoezaaiers en de bevoorrechte klasse, tussen overste en ondergeschikte, tussen volwassene en kind, tussen vrouw en man. Met The Square wist Östlund de eerste Gouden Palm voor Zweden in de wacht te slepen, en op de 30ste editie van de European Film Awards in Berlijn werd de film bekroond met maar liefst zes prijzen, waaronder die voor Beste Europese Film en Beste Regie.



Ruben Östlund - Zweden 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten