Adelbergfilm: You Were Never Really Here

Deze informatie is niet meer actueel!
Joe is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die als een schaduw door het leven gaat. In dienst van een bevriende privé-detective krijgt hij de opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Wanneer hij haar redt uit een bordeel in Manhattan raakt hij echter verstrikt in een wereld van corruptie en wraak.

Wie

You Were Never Really Here

Wanneer

  • do 31 mei 2018
    van 20.00 u tot 21.45 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Bioscoopcomplex UGC
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

Joe is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die als een schaduw door het leven gaat. In dienst van een bevriende privé-detective krijgt hij de opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Wanneer hij haar redt uit een bordeel in Manhattan raakt hij echter verstrikt in een wereld van corruptie en wraak. You Were Never Really Here, van de Schotse regisseuse Lynne Ramsay, is een grimmige karakterstudie van het getraumatiseerde hoofdpersonage. Die hoofdrol wordt meesterlijk ingevuld door Joaquin Phoenix, die voor zijn haast dierlijke, intens gekwelde vertolking van Joe in Cannes werd uitgeroepen tot Beste Acteur.

Joe is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die als een schaduw door het leven gaat. In dienst van een bevriende privé-detective krijgt hij de opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Wanneer hij haar redt uit een bordeel in Manhattan raakt hij echter verstrikt in een wereld van corruptie en wraak en roept hij een golf van extreem geweld over zich af. 

De Schotse regisseuse Lynne Ramsay nestelde zich in 2011 al in het collectieve geheugen met het ijzingwekkende We need to talk about Kevin. Ook met You Were Never Really Here deelt ze een welgemikte klop van de hamer, een stomp in de maag uit. In eerste instantie vertoont de film veel parallellen met Scorsese's Taxi Driver, maar You Were Never Really Here is bovenal een grimmige karakterstudie van het getraumatiseerde hoofdpersonage. Die hoofdrol wordt meesterlijk ingevuld door Joaquin Phoenix, die voor zijn haast dierlijke, intens gekwelde vertolking van Joe in Cannes werd uitgeroepen tot beste acteur. Ook de bevreemdende en beklemmende soundscapes van Radiohead-gitarist Johnny Greenwood zijn een bijzondere vermelding waard. 


Lynne Ramsey - Uk 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten