Adelbergfilm: The Woman Who Left

Deze informatie is niet meer actueel!
Na 30 jaar doorbrengen in de gevangenis wordt Horacia onmiddellijk vrijgelaten wanneer iemand anders de misdaad bekent. Nog overdonderd door haar nieuwe vrijheid, komt ze tot besef dat haar aristocratische vroegere minnaar haar heeft opgelicht. Als er opeens gericht ontvoeringen plaatsvinden tegen de rijken, ziet Horacia kans tot wraak. The Woman Who Left is de eerste film van Lav Diaz die in ...

Wie

The Woman Who Left

Wanneer

  • do 26 april 2018
    van 20.00 u tot 23.45 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Bioscoopcomplex UGC
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

Na 30 jaar doorbrengen in de gevangenis wordt Horacia onmiddellijk vrijgelaten wanneer iemand anders de misdaad bekent. Nog overdonderd door haar nieuwe vrijheid, komt ze tot besef dat haar aristocratische vroegere minnaar haar heeft opgelicht. Als er opeens gericht ontvoeringen plaatsvinden tegen de rijken, ziet Horacia kans tot wraak. The Woman Who Left is de eerste film van Lav Diaz die in de Belgische zalen verschijnt. Kenmerkend is de contrastrijke zwart-wit fotografie en de thematiek van schuld en boete. Bekroond met de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

Na 30 jaar doorbrengen in de gevangenis wordt Horacia onmiddellijk vrijgelaten wanneer iemand anders de misdaad bekent. Nog overdonderd door haar nieuwe vrijheid, komt ze tot besef dat haar aristocratische vroegere minnaar haar heeft opgelicht. Als er opeens gericht ontvoeringen plaatsvinden tegen de rijken, ziet Horacia kans tot wraak.

The Woman Who Left is de eerste film van Liav Diaz die in de Belgische zalen verschijnt. Met een speelduur van bijna vier uur (!) is de film opmerkelijk korter dan de eerder films van Diaz. Kenmerkend is de contrastrijke zwart-wit fotografie, de thematiek van schuld en boete en de keuze voor suggestie boven demonstratie – hoe gewelddadig het er ook aan toe gaat, dit gebeurt enkel off screen. Op die manier onthult Diaz wat niet gezegd wordt, zonder het te tonen. The Woman Who Left werd terecht bekroond met de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. 


Lav Diaz - Filipijnen 2016

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten