Adelbergfilm: A Man of Integrity

Deze informatie is niet meer actueel!
Reza woont op het platteland met zijn vrouw en hun zoon. Hij leidt een teruggetrokken bestaan en wijdt zijn leven aan het kweken van zoetwatervissen. Een privé-onderneming heeft zijn oog laten vallen op zijn grond en is tot alles bereid om hem tot een verkoop te dwingen. De Iraanse overheid probeert het werk van regisseur Mohammad Rasoulof (Iron Island, The White Meadows) al jaren onmogelijk ...

Wie

A Man of Integrity

Wanneer

  • do 22 maart 2018
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
UGC Cinema’s Lommel
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

Reza woont op het platteland met zijn vrouw en hun zoon. Hij leidt een teruggetrokken bestaan en wijdt zijn leven aan het kweken van zoetwatervissen. Een privé-onderneming heeft zijn oog laten vallen op zijn grond en is tot alles bereid om hem tot een verkoop te dwingen. De Iraanse overheid probeert het werk van regisseur Mohammad Rasoulof (Iron Island, The White Meadows) al jaren onmogelijk te maken. Hij draaide de prent clandestien en smokkelde deze via een USB-stick het festival van Cannes binnen, waar hij onderscheiden werd met de hoofdprijs binnen de nevensectie Un Certain Regard.


Reza woont op het platteland met zijn vrouw en hun zoon. Hij leidt een teruggetrokken leven en wijdt zijn leven aan het kweken van zoetwatervissen. Een privé-onderneming heeft zijn oog laten vallen op zijn grond en is tot alles bereid om hem tot een verkoop te dwingen. Maar kan iemand opboksen tegen de corruptie zonder zelf zijn handen vuil te maken?

De Iraanse overheid probeert het werk van regisseur Mohammad Rasoulof (Iron Island, The White Meadows) al jaren onmogelijk te maken. Net als landgenoot en collega-filmmaker Jafar Panahi kreeg Rasoulof een verbod opgelegd om films te maken in zijn thuisland en zelfs een veroordeling tot zes jaar gevangenis, later omgezet tot een jaar, vanwege kritiek op het regime. Desondanks blijft hij 'the powers that be' uitdagen, ook met deze A Man of Integrity. Hij draaide de prent clandestien en smokkelde deze via een USB-stick het festival van Cannes binnen, waar hij onderscheiden werd met de hoofdprijs binnen de nevensectie Un Certain Regard. 


Mohammed Rasoulof - Iran 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten