Adelbergfilm: L'Atelier

Deze informatie is niet meer actueel!
Antoine volgt een workshop in het Zuid-Franse kuststadje La Ciotat om samen met een aantal medescribenten, onder leiding van de succesvolle Franse schrijfster Olivia, een misdaadthriller te pennen.

Wie

L'atelier

Wanneer

  • do 24 mei 2018
    van 20.00 u tot 22.15 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Bioscoopcomplex UGC
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

Antoine volgt een workshop in het Zuid-Franse kuststadje La Ciotat om samen met een aantal medescribenten, onder leiding van de succesvolle Franse schrijfster Olivia, een misdaadthriller te pennen. Het schrijfproces roept herinneringen op aan het arbeidersverleden van de stad, maar Antoine schrijft liever over moderne thema's als extreemrechts en politiek geweld, wat leidt tot spanningen in de groep. L'atelier is een boeiende mix van sociale studie, politieke documentaire en thriller.

Antoine volgt een workshop in het Zuid-Franse kuststadje La Ciotat om samen met een aantal medescribenten, onder leiding van de succesvolle Franse schrijfster Olivia, een misdaadthriller te pennen. Het schrijfproces roept herinneringen op aan het arbeidersverleden van de stad, maar Antoine schrijft liever over moderne thema's als extreemrechts en politiek geweld, wat leidt tot spanningen in de groep. Olivia is zowel geprikkeld als beangstigd door Antoines opstandige gedrag.

L'atelier is een boeiende mix van sociale studie, politieke documentaire en thriller. De Franse regisseur Laurent Cantet, wiens Entre les murs in 2008 de Gouden Palm won, werkte met niet-professionele acteurs, wat bijdraagt aan het realisme van de film. Hij schreef het scenario in samenwerking met Robin Campillo, die op het jongste filmfestival van Cannes hoge ogen gooide met het aidsdrama 120 battements par minute.  Ondanks de sociale en politieke inslag van L'atelier, hoedt Cantet zich voor het belerende vingertje en levert hij een vitale, menselijke en zelfs vrolijke prent af. 


Laurent Cantet - Frankrijk 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten