Adelbergfilm: Tarde Para La Ira

Deze informatie is niet meer actueel!
José is een somber man – even zwijgzaam als onpeilbaar. Zijn geliefde kwam brutaal om het leven bij een roofoverval. De daders konden, op de ingehuurde chauffeur na, ontkomen. Als deze op het punt staat om vrij te komen, is José vastberaden om zijn gram te halen. Met dit beklemmende regiedebuut zet de Spaanse acteur Raúl Arévalo zichzelf meteen op de kaart als filmmaker. Tarde para la ira is ...

Wie

Tarde para la ira

Wanneer

  • do 29 maart 2018
    van 20.00 u tot 21.40 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Bioscoopcomplex UGC
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

José is een somber man – even zwijgzaam als onpeilbaar. Zijn geliefde kwam brutaal om het leven bij een roofoverval. De daders konden, op de ingehuurde chauffeur na, ontkomen. Als deze op het punt staat om vrij te komen, is José vastberaden om zijn gram te halen. Met dit beklemmende regiedebuut zet de Spaanse acteur Raúl Arévalo zichzelf meteen op de kaart als filmmaker. Tarde para la ira is een broeierige queeste naar waarheid en gerechtigheid, met een scenario en cinematografie die stevig knipoogt naar de klassieke westeren.


José is een somber man – even zwijgzaam als onpeilbaar. Gaandeweg blijkt dat hij kauwt op een verdriet om zijn overleden geliefde. Acht jaar eerder kwam zij brutaal om het leven bij een roofoverval. De daders konden, op de ingehuurde chauffeur na, ontkomen. Als deze op het punt staat om vrij te komen, is José vastberaden om zijn gram te halen.

Met dit beklemmende regiedebuut zet de Spaanse acteur Raúl Arévalo zichzelf meteen op de kaart als filmmaker. Tarde para la ira is een broeierige queeste naar waarheid en gerechtigheid, met een scenario en cinematografie die stevig knipoogt naar de klassieke westeren. Bijzonder interessant is de vormelijke aanpak: Arévalo draaide namelijk op het ongebruikelijke super 16-formaat, dat in de postproductie tot de klassieke 35 millimeter is opgeblazen. Het resultaat is een korrelige, ietwat vuile look, het perfecte visuele equivalent voor dit verhaal over personages die zich ophouden in de onderste regionen van de samenleving. Arévalo's indrukwekkende debuut wist maar liefst vijf Goya's – de Spaanse Oscars – in de wacht te slepen, onder meer die van Beste Film. Daarbij ging hij Julieta van 's lands oogappel Pedro Almodóvar vooraf. 


Raúl Arévalo - Spanje 2016

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten