Josse De Pauw, Koenraad Tinel, Rony Verbiest & trio: Gisteren zal het regenen

Deze informatie is niet meer actueel!
In deze warme voorstelling klinken vele stemmen. Ze geven een caleidoscopisch beeld van mensen met dementie en van diegenen die hen omringen. Acteur Josse De Pauw leest uit Gestameld liedboek, een kostbaar meesterwerk van Erwin Mortier...

Wie

Gisteren zal het regenen

Wanneer

  • za 07 oktober 2017
    van 20.15 u

Prijs

€ 12,00

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

In deze warme voorstelling klinken vele stemmen. Ze geven een caleidoscopisch beeld van mensen met dementie en van diegenen die hen omringen. 

Acteur Josse De Pauw leest uit Gestameld liedboek, een kostbaar meesterwerk van Erwin Mortier. Beeldend kunstenaar Koenraad Tinel laat zich door Mortiers woorden inspireren en maakt live on stage een aantal penseeltekeningen die op een groot scherm worden geprojecteerd. Hannah De Meyer leest voor uit werk van o.m. Bernard Dewulf en Joorp Admiraal. Creatieve mensen met dementie komen aan het woord in enkele filmfragmenten. Waar woord en beeld tekortschieten, spreekt de muziek van bandoneonvirtuoos Rony Verbiest en zijn kompanen. Guido De Bruyn (gewezen documentairemaker bij Canvas) neemt de regie voor zijn rekening.

Dit theaterstuk kadert binnen het project De Alzheimer Code.

Dementie is een ziekte waarmee alsmaar meer mensen te maken hebben. Nog steeds botst dementie tegen een muur van onbegrip en taboes. De Alzheimer Code is een sociaal-cultureel project dat hieraan iets wil veranderen. De boodschap is duidelijk: onthoud mens, vergeet dementie.

In het najaar organiseren meer dan 50 steden en gemeenten in Vlaanderen tentoonstellingen, theater- en filmvoorstellingen, info- en reflectiemomenten, wandelingen en evenementen… Lommel doet ook mee met een hele reeks van activiteiten. Eén van de paradepaardjes van De Alzheimer Code is Gisteren zal het regenen. Met deze voorstelling gaat het uitgebreide Lommelse programma van start. Meer info volgt later op de website van de Stad, in het Infoblad en in een aparte folder.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten