Macchu Picchu en Oud Peru

Deze informatie is niet meer actueel!
Vóór de komst van de Spaanse veroveraars was Peru het hart van het rijk van de Inca's, waarvan Cuzco de hoofdstad was. Tussen de verovering in 1572 en de onafhankelijkheid in 1821 werd het land door Spanje bestuurd. Vanaf die tijd waren in Peru afwisselend militaire en burgerregeringen aan de macht. Ook dictators en democratische regeringen wisselden elkaar af...

Wie

Machu Picchu en Oud Peru

Wanneer

  • wo 06 december 2017

Prijs

€ 12,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp 573920 Lommel

Info

Vóór de komst van de Spaanse veroveraars was Peru het hart van het rijk van de Inca's, waarvan Cuzco de hoofdstad was. Tussen de verovering in 1572 en de onafhankelijkheid in 1821 werd het land door Spanje bestuurd. Vanaf die tijd waren in Peru afwisselend militaire en burgerregeringen aan de macht. Ook dictators en democratische regeringen wisselden elkaar af.

Peru is het land van de Inca’s, kleurrijke culturen en adembenemende landschappen. Op de top van een berg bevindt zich het nieuwe wereldwonder Machu Picchu, de verloren Inca-stad. Alleen een hoog ontwikkelde beschaving kon zoiets bouwen, maar hoe deden ze dat?

Tijdens deze avond kom je niet alleen  meer te weten over de Inca’s als volk en over het land Oud Peru, maar ligt de nadruk vooral op hun kennis in de landbouw, de natuur, architectuur, waterbeheer en  geneeskunde.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten