Karl Marx: 200 jaar geleden geboren

Deze informatie is niet meer actueel!
Docente Martine Kouwenhoven bekijkt korte stukken van Karel Marx' theorieën en gaat op zoek naar antwoorden op volgende vragen: Wie was de mens Marx? Hoe ontstond zijn ideeëngoed? Waarom verhuisde hij zo vaak? Wat zocht hij in Brussel? Een uitgelezen kans om meer te weten te komen over één van de invloedrijkste filosofen uit de geschiedenis. Er waart een spook door Europa, is één van de ...

Wie

Karel Marx

Wanneer

  • wo 09 mei 2018
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 12,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp z/n)3920 Lommel

Info

Docente Martine Kouwenhoven bekijkt korte stukken van Karel Marx' theorieën en gaat op zoek naar antwoorden op volgende vragen: Wie was de mens Marx? Hoe ontstond zijn ideeëngoed? Waarom verhuisde hij zo vaak? Wat zocht hij in Brussel? Een uitgelezen kans om meer te weten te komen over één van de invloedrijkste filosofen uit de geschiedenis.

Er waart een spook door Europa, is één van de bekende zinnen uit de wereldliteratuur. Deze zin komt echter niet uit een roman, maar uit het Communistisch Manifest van Karl Marx en Friedrich Engels. 1848 staat in de geschiedenisboeken ook wel beschreven als 'het revolutiejaar'. Vele tronen in Europa wankelden en gekroonde hoofden beefden. Het Communistisch Manifest heeft daar zeker een rol in gespeeld. Marx en Engels schreven het Manifest in 1847 en het werd gepubliceerd in 1848. Daarmee was het startsein gegeven tot de ontwikkeling van een ideologie die het langste deel van de waanzinnige 20ste eeuw grote invloed zou hebben.

Er worden kort stukken van zijn theorieën bekeken en docente Martine Kouwenhoven gaat ook op zoek naar antwoorden op volgende vragen: Wie was de mens Marx? Hoe ontstond zijn ideeëngoed? Waarom verhuisde hij zo vaak? Wat zocht hij in Brussel?

Een uitgelezen kans om meer te weten te komen over één van de invloedrijkste filosofen uit de geschiedenis.



Vrijdag 9 maart is er het theaterstuk Marx met Jan Decleir.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten