Riadh Bahri: Depressief? Loser!

Deze informatie is niet meer actueel!
Vrt-journalist Riadh Bahri doorbreekt een taboe. Hij filmde en hield een dagboek bij over wat een depressie doet met een mens en dat is niet min. “Het is alsof je in de woestijn staat te brullen, maar niemand ziet of hoort je”, getuigt de journalist. In 2016 verscheen zijn eerste boek Depressief? Loser! gebaseerd op de documentaire die Phara de Aguirre maakte voor het magazine Koppen.

Wie

Riadh Bahri - Depressief? Loser!

Wanneer

  • di 29 mei 2018
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 12,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp z/n)3920 Lommel

Contact

e-mail
info@ccdeadelberg.be

Info

Vrt-journalist Riadh Bahri doorbreekt een taboe. Hij filmde en hield een dagboek bij over wat een depressie doet met een mens en dat is niet min. “Het is alsof je in de woestijn staat te brullen, maar niemand ziet of hoort je”, getuigt de journalist. In 2016 verscheen zijn eerste boek Depressief? Loser! gebaseerd op de documentaire die Phara de Aguirre maakte voor het magazine Koppen rond zijn depressie. Tijdens deze gelijknamige lezing kijkt Riadh terug op zijn donkerste dagen en staat hij stil bij de confronterende en hoge depressie- en zelfmoordcijfers in Vlaanderen.

Vrt-journalist Riadh Bahri doorbreekt een taboe. Hij filmde en hield een dagboek bij over wat een depressie doet met een mens en dat is niet min. “Het is alsof je in de woestijn staat te brullen, maar niemand ziet of hoort je”, getuigt de journalist.

Op het scherm was Riadh Bahri een gevatte vrt-reporter met een brede glimlach, een geslaagde jongeman in de fleur van zijn leven. Buiten beeld kampte Riadh echter met een slopende depressie. Overmand door verdriet sloot hij zich vaak urenlang huilend op in een donker toilet. Uiteindelijk stopte hij met werken, lag enkel nog in bed, waste zich niet en at nauwelijks. De schaamte was enorm. Een depressie is toch voor zwakkelingen? De wanhoop nabij nam Riadh de moedige beslissing om de wereld te tonen hoe een depressie zich meester maakt van je leven. Hij filmde zichzelf en hield er een rauw dagboek op na. Een beklijvend relaas dat recht naar de keel grijpt.

In 2016 verscheen zijn eerste boek Depressief? Loser! gebaseerd op de documentaire die Phara de Aguirre maakte voor het magazine Koppen rond zijn depressie. Riadh bracht zijn eigen depressie in beeld en dat leverde confronterende televisie op. Het verhaal van vijf andere Vlaamse jongeren bundelde Riadh samen met zijn eigen verhaal in zijn boek.

Tijdens deze gelijknamige lezing kijkt Riadh terug op zijn donkerste dagen en staat hij stil bij de confronterende en hoge depressie- en zelfmoordcijfers in Vlaanderen. Treffend en inspirerend beschrijft hij hoe hij de draad van zijn leven opnieuw oppakt, stap voor stap... Bahri brengt een emotioneel pleidooi voor het zoeken van én de noodzaak aan professionele hulp.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten