Vic De Wachter & De Kolonie - deWattman

Deze informatie is niet meer actueel!
Vic De Wachter (Windkracht10, Het vonnis) speelt trambestuurder Leon Vermast. Leon krijgt opdracht om zijn tramrit naar Hoboken te onderbreken en ogenblikkelijk naar Mortsel te gaan om er psychiatrische patiënten op te halen die een bombardement op hun gesticht overleefden. deWattman is een verhaal over hoe één gebeurtenis een krater kan slaan in iemands bestaan. De tramreis is een metafoor ...

Wie

Muziektheater De Kolonie & Vic De Wachter

Wanneer

  • vr 23 maart 2018
    van 20.15 u tot 22.00 u

Prijs

€ 15,00

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Vic De Wachter (Windkracht10, Het vonnis) speelt trambestuurder Leon Vermast. Leon krijgt opdracht om zijn tramrit naar Hoboken te onderbreken en ogenblikkelijk naar Mortsel te gaan om er psychiatrische patiënten op te halen die een bombardement op hun gesticht overleefden. deWattman is een verhaal over hoe één gebeurtenis een krater kan slaan in iemands bestaan. De tramreis is een metafoor voor de kleine mens in een wereld die alsmaar krankzinniger lijkt te worden. Een hallucinante muziektheatervoorstelling.

10 mei 1940. 7 uur 's ochtends. Trambestuurder Leon Vermast krijgt opdracht om zijn tramrit naar Hoboken te onderbreken. Hij moet ogenblikkelijk naar Mortsel om er psychiatrische patiënten op te halen die een bombardement op hun gesticht overleefden.

En ineens zit ge daar met uw tram vol met zo'n krawaten. Mannen in witte frakken. Witte broeken. Slodderend en waaiend, gelijk vlaggen rond hun benen. Bibberende handen. Klauwen. Met nagels gelijk van wilde beesten. Monden zonder tanden. Speeksel over de kin. Ongeschoren. Hikkend. Mankend. Klompvoeten.

deWattman is een verhaal over hoe één gebeurtenis een krater kan slaan in iemands bestaan. De tramreis van Leon is een metafoor voor de kleine mens in een wereld die alsmaar krankzinniger lijkt te worden.

In deze hallucinante muziektheatervoorstelling scheppen de muzikanten een plateau voor rasacteur Vic De Wachter. De muziek draagt de woorden, de woorden beïnvloeden de muziek. Daardoor is deWattman veel meer een dialoog tussen tekst en muziek dan een pure monoloog. De tekst werd geschreven door Erik Vlaminck.

 

Uit de pers:

 Aandoenlijk, rustig muziektheater. Zo gewoon dat het ongewoon wordt. (Els Van Steenberghe, Knack)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten