Bollylicious - Bombay Express

Deze informatie is niet meer actueel!
Dit Gents collectief brengt een opzwepend Indisch dansspektakel met veel humor, meeslepende muziek, kleurrijke kostuums en een grote dosis glitter & glamour. Bollylicious werd gespot als aanstormend talent in De Gentenaar, Het Laatste Nieuws en de Theaterkrant. De uitzonderlijke danstechniek van de dansers werd opgemerkt tot in India, met meerdere tournees tot gevolg. Bollylicious brengt een ...

Wie

Bollylicious

Wanneer

  • vr 06 april 2018
    van 20.15 u tot 22.15 u

Prijs

€ 15,00

Waar

naam
Cultuurcentrum De Adelberg
adres
Adelbergpark 13920 Lommel

Info

Dit Gents collectief brengt een opzwepend Indisch dansspektakel met veel humor, meeslepende muziek, kleurrijke kostuums en een grote dosis glitter & glamour. Bollylicious werd gespot als aanstormend talent in De Gentenaar, Het Laatste Nieuws en de Theaterkrant. De uitzonderlijke danstechniek van de dansers werd opgemerkt tot in India, met meerdere tournees tot gevolg.

Bollylicious brengt een opzwepende Indische dansvoorstelling met veel humor, meeslepende muziek, kleurrijke kostuums en een goede dosis glitter and glamour.

Dit Gents collectief brengt een originele interpretatie van de Bollywood dansstijl, waarbij authenticiteit en ambiance hand in hand gaan. Gesteund door de wereldberoemde choreograaf Alain Platel wil Bollylicious deze energieke dansvorm, die een hoog feel good-gehalte met zich meedraagt, meer onder de aandacht brengen en tot een hoger niveau tillen. Dit doen ze door o.a.  een hedendaagse danstaal te vermengen met traditie. De dansers hebben een indrukwekkend CV met jarenlange danservaring. Laura Neyskens, één van de danseressen, danste nog mee in producties van de wijd vermaarde choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui.

Bollylicious werd gespot als aanstormend talent in De Gentenaar, Het Laatste Nieuws en de Theaterkrant. De danstechniciteit van de dansers werd opgemerkt tot in India, met meerdere tournees tot gevolg. Daar vond men de kijk van deze jonge Europeanen op hun dansvormen zeer innovatief en verrassend. Bollylicious wordt dan ook alom geprezen in het land dat hen inspireert:

Deze Belgische dansers brachten een oogverblindende show, waarin zij een originele mix van Indische dans met tal van andere dansstijlen bijeen brachten.  (…) De fusie van Bollywood, Kathak, Kalbeliya dans, salsa en flamenco betoverde alle toeschouwers. Uit de Indische krant Rajasthan Partika (14.03.2015)

Bollylicious is een Gents geheim wapen tegen verzuring en donkere gedachten. Elk theater, élk festival van de hedendaagse dans, zou die voorstellingen moeten programmeren! Alain Platel

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten