Schilderkunst 17de eeuw

Deze informatie is niet meer actueel!
In de Hollandse schilderkunst van de 17de eeuw schuilt achter het schijnbaar natuurlijk uiterlijk van een schilderij vaak veel symboliek. Niet alleen personen maar ook dieren, planten en voorwerpen hebben vaak een tweede betekenis. De kunstenaar die een vrouw aan het spinnenwiel afbeeldt, wil daarmee de deugd van de huiselijkheid uitbeelden...

Wie

Symboliek van de Hollandse meesters

Wanneer

  • di 10 oktober 2017

Prijs

€ 12,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp 573920 Lommel

Info

In de Hollandse schilderkunst van de 17de eeuw schuilt achter het schijnbaar natuurlijk uiterlijk van een schilderij vaak veel symboliek. Niet alleen personen maar ook dieren, planten en voorwerpen hebben vaak een tweede betekenis. De kunstenaar die een vrouw aan het spinnenwiel afbeeldt, wil daarmee de deugd van de huiselijkheid uitbeelden. Een druiventros bijvoorbeeld is niet alleen erg smakelijk, maar is vaak een symbool van kuisheid. De jager die een dame een patrijs aanbiedt, spreekt zijn tijdgenoten toe over erotiek. Bellenblazende kinderen verwijzen naar de vergankelijkheid, evenals de vele bloem- en fruitstillevens.

Portretten, doktersbezoeken, spreekwoorden, parels, brieven schrijven en nog meer symbolen zullen behandeld worden waardoor je vele schilderijen met andere ogen zal gaan bekijken!

Alle activiteiten