Fukushima, mon amour (Klimaatmaand 2017)

Deze informatie is niet meer actueel!
De jonge, chaotische Marie trekt voor Clowns4help naar Fukushima, Japan, om haar leven terug wat op orde te brengen. De tijd lijkt stil te hebben gestaan in het in 2011 door een atoomramp getroffen gebied. Vuilniszakken met vervuilde aarde staan keurig opgestapeld langs de weg. Al snel komt Marie erachter dat ze niet geknipt is voor haar taak. (Doris Dörrie – Duitsland 2016)

Wie

Fukushima, mon amour

Wanneer

  • do 12 oktober 2017
    van 20.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
UGC Cinema's Lommel
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

FILM IN HET KADER VAN DE KLIMAATMAAND

De jonge, chaotische Marie trekt voor Clowns4help naar Fukushima, Japan, om haar leven terug wat op orde te brengen. De tijd lijkt stil te hebben gestaan in het in 2011 door een atoomramp getroffen gebied. Vuilniszakken met vervuilde aarde staan keurig opgestapeld langs de weg. Al snel komt Marie erachter dat ze niet geknipt is voor haar taak. Ze staat op het punt de benen te nemen als ze met de immer elegante geisha-op-rust Satomi terugkeert naar haar verwoeste huis in het besmette gebied. Marie besluit met haar het huis terug leefbaar te maken. De twee vrouwen verschillen in alles van elkaar, en toch, elk op hun eigen manier, leren ze elkaar kennen en appreciëren en bouwen ze een warme vriendschapsband op.

Regisseur Doris Dörrie keert na Cherry Blossoms (2008) terug naar Japan. De film werd in het rampgebied zelf opgenomen. Doris schildert  met indringende zwart-wit beelden haar visie van de overlevenden die nog iedere dag geconfronteerd worden met de enorme impact van de ramp op hun leven.Woensdag 11 oktober is er de lezing van Ignac Schops: Het klimaat verandert... en wij? 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten