Ignace Schops over de klimaatverandering (Klimaatmaand 2017)

Deze informatie is niet meer actueel!
Onze aarde heeft koorts! Als gevolg van ons menselijk handelen verandert het klimaat erg snel, met desastreuze gevolgen. Ook met de biodiversiteit, onze natuur, gaat het allesbehalve goed. Soorten planten en dieren sterven momenteel 1.000 keer sneller uit dan ooit gerapporteerd. Ignace Schops geeft antwoorden op veel gestelde vragen en gaat in op de problematiek van de biodiversiteit. Misschien krijg je dan wel zin om ook jouw steentje bij te dragen want biodiversiteit gaat over leven, ons leven.

Wie

Ignace Schops

Wanneer

  • wo 11 oktober 2017
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 8,00

Waar

naam
Raadhuis
adres
Dorp z/n)3920 Lommel

Info

Onze aarde heeft koorts! Als gevolg van ons menselijk handelen verandert het klimaat erg snel, met desastreuze gevolgen. Ook met de biodiversiteit, onze natuur, gaat het allesbehalve goed. Soorten planten en dieren sterven momenteel 1.000 keer sneller uit dan ooit gerapporteerd.

Om aandacht te vragen voor deze problematiek werd het jaar 2010 uitgeroepen tot internationaal jaar van de biodiversiteit door Ban Ki Moon, toenmalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Bestaat er een verband tussen klimaatverandering en biodiversiteit? Is het nu allemaal zo erg dat soorten uitsterven? En zo ja, kunnen we er dan nog iets aan doen? Hoe pakken we dit dan best aan? Moeten we een prijs plakken op natuur? Kunnen we er in Limburg of in de eigen gemeente iets aan doen?

Ignace Schops geeft antwoorden op veel gestelde vragen en gaat in op de problematiek van de biodiversiteit. Misschien krijg je dan wel zin om ook jouw steentje bij te dragen want biodiversiteit gaat over leven, ons leven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten