Home (Fien Troch – België 2016)

Deze informatie is niet meer actueel!
De 7-jarige Kevin komt vrij uit een gesloten instelling. Bij zijn ouders wonen is geen optie meer. Hij vindt een nieuwe thuis bij het gezin van zijn tante Sonja, waar hij aan de slag kan in de zaak. Via zijn neef Sammy en diens vrienden Abdul en Lina, leert hij John kennen. John lijdt onder een ongezonde thuissituatie met zijn moeder en Kevin voelt de nood zijn vriend te helpen...

Wie

Home

Wanneer

  • do 27 april 2017
    van 20.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Bioscoopcomplex UGC (voorheen Utopolis)
adres
Adelbergpark 23920 Lommel

Info

De 7-jarige Kevin komt vrij uit een gesloten instelling. Bij zijn ouders wonen is geen optie meer. Hij vindt een nieuwe thuis bij het gezin van zijn tante Sonja, waar hij aan de slag kan in de zaak. Via zijn neef Sammy en diens vrienden Abdul en Lina, leert hij John kennen. John lijdt onder een ongezonde thuissituatie met zijn moeder en Kevin voelt de nood zijn vriend te helpen. Verraad, vertrouwen, vriendschap en loyaliteit worden wankele waarden.

Na Kid zei Fien Troch dat het voelde alsof er met die film een drieluik rond kinderen was afgesloten. In Home schuift ze op naar de randleeftijd van de jongvolwassenheid. In haar vorige films verloren kinderen en ouders elkaar, in Home lijken zij elkaar niet meer te vinden. Problematische communicatie of de moeilijkheid om de zaken die er echt toe doen gezegd te krijgen, is het centraal gegeven van deze film. In Home draait het om de disconnectie tussen twee generaties en leefwerelden. Terecht in Venetië onderscheiden met de Award Best Director.  

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten