Eric-Jan Scharlee: De Vlaamse strip-Een historische schets

Deze informatie is niet meer actueel!
Lommelse stripliefhebbers Fred Kemps en Eric-Jan Scharlee nemen je mee in de boeiende wereld van strips, ook wel de negende kunst genoemd, tijdens een een lezing naar aanleiding van de eerste Lommelse Stripbeurs op zondag 12 februari 2017.Eric-Jan Scharlee begint met een chronologische en thematische uiteenzetting over het ontstaan en de evolutie van de Vlaamse strip...

Wie

De Vlaamse strip

Wanneer

  • wo 01 februari 2017
    van 19.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Openbare Bibliotheek
adres
Michiel Jansplein 13920 Lommel

Info

Lommelse stripliefhebbers Fred Kemps en Eric-Jan Scharlee nemen je mee in de boeiende wereld van strips, ook wel de negende kunst genoemd, tijdens een een lezing naar aanleiding van de eerste Lommelse Stripbeurs op zondag 12 februari 2017.

Eric-Jan Scharlee begint met een chronologische en thematische uiteenzetting over het ontstaan en de evolutie van de Vlaamse strip. Aan de hand van uitvoerig beeldmateriaal worden generaties van geesteskinderen van Vlaamse stripauteurs op originele en toegankelijke wijze besproken. Naast de klassiekers is er ook aandacht voor het fraaie en veelzijdige landschap van de minder populaire stripreeksen. En uiteraard komen ook Lommelse striptekenaars in dit overzicht aan bod.

In een tweede luik ontvlamt Fred Kemps zijn passie voor het verzamelen van strips en reikt hij in dat verband een aantal nuttige tips en mogelijke valkuilen aan.

Benieuwd naar de waarde van je eigen strips? Neem er enkele mee om ze te laten taxeren! Misschien ben je wel rijker dan je denkt!

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten