Over grenzen schoolvoorstellingen - Groote Oorlog

Over grenzen is een Nederlandstalig audiotheater, een voorstelling voor en over iedereen - want welke grens bapaalt of je held, dader of slachtoffer bent? Over grenzen vertelt verhalen waar je nooit oren naar had en zoekt de grenzen op in het nadenken en spreken over vrijheid en vrede.Juist hier. Juist nu. Een brug slaan tussen verleden en actuele gebeurtenissen.

Wanneer

Prijs

€ 275,00 (Basisprijs: € 275.00)

Waar

naam
Duitse Militaire Begraafplaats - Huis Over Grenzen
adres
Dodenveldstraat 303920 Lommel

Tickets

Telefoon
011554370
website
http://verhalentocht.eu

Contact

website
http://www.overgrenzen.be

Info

Ben je wel eens bang voor een ander? Voor iets dat je niet kent? Ben je bang voor een oorlog, bang voor een aanslag? Durf je de ander, het verhaal van de ander, toe te laten?
De grasvlakte spreidt zich uit tot de horizon. Zover je kan kijken zie je grijze kruisen. Tussen de graven spelen kinderen op een hinkelpad, in de bomenlaan op een bankje zit een verliefd koppel en iets verderop klinkt vioolmuziek. Je loopt verder, volgt de gids, en hoort via je koptelefoon marcherende soldaten, een dochter die haar vader verliest en een jonge soldaat van nu vlak voor vertrek.
Over grenzen is een Vlaamstalige theatrale audiotour op de grootste Duitse militaire begraafplaats van West-Europa, langs meer dan 39.000 betonnen kruisen. Eerder maakte de voorstelling in Nederland diepe indruk. Deze actuele geluidsvoorstelling is voor je oren, waarin iedereen een stem krijgt. Welke grens bepaalt of je held, dader of slachtoffer bent? Over grenzen vertelt de verhalen waar je nog nooit oren naar had en zoekt alle denkbare grenzen op in het nadenken en spreken over vrijheid en vrede. Juist hier. Juist nu´. Voel jij je veilig genoeg om over de grens van je land, je huis, je huid te reiken?
Over grenzen wordt gemaakt speciaal voor Vlaanderen gemaakt door o.a.: journalist Lubert Priems, schrijfster Annet Bremen stemactrice Katelijne Verbeke en theatermaker Lotte Lohrengel. Violist Emil Szarkowicz en accordeonist Rik Cornelissen spelen afwisselend in deze voorstelling. Ook de jongste bewoners uit de regio Lommel maken Over grenzen tot een succes, onze talenten van morgen.


Speciaat voor uw school biedt ons team dit programma van 2 uren aan:
- Ontvangst + introductie op de voorstelling door educatief centrum Huis over Grenzen
- Schoolvoorstelling
- Pauze
- Activiteit "de toekomstbrief"

Ons team denkt graag met u mee om naar uw wens een geschikte speeldatum te vinden in de periode van september tot en met 2016:
* datum en tijdstip naar eigen keuze
* de schoolvoorstelling en begegleiding door Huis over Grenzen is alleen voor uw groep
* gratis drankconsumpties

Het totale programma inclusief pauze: 2uur. U betaalt €275,00 per groep (max: 35 personen per voorstelling).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten