Kinderschat app

De Kinderschat app is een innovatie toepassing voor je smartphone of tablet, waarbij kinderen op een bijzondere manier kennismaken met Lommel. De kinderen beleven met deze originele app een echt stadsavontuur. Stad Lommel pakt uit met de kinderschat zoektocht, een leuke app voor kinderen en hun ouders. Met deze app beleef je een avontuurlijke tocht door het centrum van Lommel. Je gaat o...

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

naam
In heel Lommel
adres
Dorp 143920 Lommel

Contact

website
http://www.lommel.be

Info

De Kinderschat app is een innovatie toepassing voor je smartphone of tablet, waarbij kinderen op een bijzondere manier kennismaken met Lommel. De kinderen beleven met deze originele app een echt stadsavontuur.

Stad Lommel pakt uit met de kinderschat zoektocht, een leuke app voor kinderen en hun ouders. Met deze app beleef je een avontuurlijke tocht door het centrum van Lommel. Je gaat op zoek naar een verloren schat door allerhande opdrachten tot een goed einde te brengen.


Hoe gaat het in zijn werk?
Je downloadt de “Kinderschat” app op je smartphone en begeeft je naar Toerisme Lommel. Een stripverhaal vertelt je over de gezonken schat. Daarna zal je de eerste opdracht tot een goed einde brengen. Vervolgens vertelt de app je hoe je naar het volgende punt moet wandelen, waar een nieuwe uitdaging op je wacht.


Aan welke opdrachten kan ik me verwachten?
De uitdagingen in de “Kinderschat” app zetten je brein aan het werk, ze testen spelenderwijs je kennis en bevatten zelfs fysieke opdrachten. Je kan je verwachten aan een quiz, foto zoektocht, augmented reality zoektocht, zoek de verschillen en vele andere spelletjes.

Uniek voor deze app is het gebruik van “augmented reality”. Zo kan je in de app bij sommige uitdagingen kijken door de camera van je smartphone, terwijl de app elementen op je beeld plakt.
Je kan best in Lommel zelf komen proberen hoe dat in zijn werk gaat!


Wat heb ik nodig?
Je kan de app best thuis downloaden op een wifi-verbinding, zodat je in Lommel onmiddellijk kan starten.


Is deze app enkel in Lommel te gebruiken?
Je kan sommige opdrachten van de app alleen in Lommel uitvoeren. Als je de volledige tocht hebt gedaan en daarbij alle opdrachten tot een goed einde hebt gebracht, kan je bepaalde spelletjes thuis zo vaak je maar wil opnieuw spelen.


Voor welke leeftijden is deze app geschikt?
Deze app is geschikt voor alle kinderen vanaf 4 jaar.


Links naar de Appstore

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=be.appwise.kinderschattentochtlommel
iOS: https://itunes.apple.com/us/app/kinderschat-lommel/id1051752929
Alle activiteiten