Kiatsu: diepgaande energetische massage

Qi Gong massage of kiatsu is een zachte holistische massage met dieptewerking. Ze is volledig gebaseerd op het Qi Gong voor wat de uitvoering betreft. Bij Qi Gong leren we onze skeletstructuur te gebruiken ipv onze spierkracht. Daarnaast leren we verschillende manier om energie op te wekken en hoe die energie te sturen door onze gewrichten te open en in lijn te zetten. Hierdoor gebruiken we de ...

Wie

Sifu Theo De Gelaen (Docent)

Wanneer

 • za 01 september 2018
  tot
  za 04 juli 2020
  maandag
  Gesloten
  dinsdag
  Gesloten
  woensdag
  Gesloten
  donderdag
  Gesloten
  vrijdag
  Gesloten
  zaterdag
  van 10u. tot 17u.
  zondag
  Gesloten

Prijs

€ 700,00 (Basisprijs: € 700.00)

Waar

naam
Gezondheidsacademie
adres
Stationsstraat 623920 Lommel

Contact

website
http://www.qigong.be

Info

Qi Gong massage of kiatsu is een zachte holistische massage met dieptewerking.

Ze is volledig gebaseerd op het Qi Gong voor wat de uitvoering betreft.

Bij Qi Gong leren we onze skeletstructuur te gebruiken ipv onze spierkracht. Daarnaast leren we verschillende manier om energie op te wekken en hoe die energie te sturen door onze gewrichten te open en in lijn te zetten.
Hierdoor gebruiken we de aarde (zwaartekracht) energie ipv onze eigen energie zodat we niet zo snel moe worden.
Wie een kiatsu behandeling geeft, doet eigenlijk heel de tijd Qi Gong.

Het grootste deel van de opleiding kiatsu therapeut/instructeur bestaat dan ook uit het aanleren van de juiste Qi Gong technieken.

Verder is kiatsu net als shiatsu grotendeels gesteund op de acupunctuur theorie. Bij shiatsu zal men de fysieke druk van de vingers en de handen gebruiken, terwijl bij kiatsu eerder de energetische druk van het Qi. Die Qi wordt dan doorheen de gewrichten van de behandelaar gestuurd naar die plaatsen waar nodig bij diegene wie men behandelt. Hierbij speelt het werken met de Yi kracht of intentie een grote rol.

Een ander onderdeel van de opleiding bestaat uit het leren waar de belangrijkste acupunctuur punten liggen en waarvoor ze dienen, evenals de achtergronden van de Chinese geneeskunde en de energetische geneeswijze.
Bij kiatsu is 'voelen' heel belangrijk om disharmonieën op te sporen evenals het leren werken met 'the power of connection' om te helpen die onbalans weg te werken en de algemene doorstroming te herstellen of te bevorderen.

Lagen

Een kiatsu behandeling bestaat uit verschillende onderdelen of 'lagen'.

Vooreerst wordt het lichaam door middel van een 'rocking' in een golfachtige beweging gebracht. Hierdoor treedt een eerste relaxatie op en kunnen de gewrichten zich al lichtjes loszetten. Tijdens die rocking krijgen de spieren een eerste zachte massage zodat ze ontspannen.

Daarna wordt ingewerkt op de skeletstructuur. Door zachte manipulatie stellen we het lichaam van de gemasseerde in staat om zijn eigen skeletstructuur te corrigeren, al dan niet een klein beetje geholpen door de therapeut (er kunnen meerdere behandelingen nodig zijn om de skeletstructuur juist te krijgen).
Vervolgens krijgen de spieren een goede beurt. Niet door kneden of door drukken waardoor stress kan ontstaan en krimpreflexen van de spieren, maar door energie in de vezels te brengen en met de vezelstructuur mee te gaan en de spieren tot rust te brengen.

Dit wordt meestal als zeer rustgevend en toch indringend ervaren.

Dan volgt het activeren van de meridianen en belangrijkste punten door middel van de eigenlijke kiatsu die waar nodig aangevuld wordt door dieptewerking op te organen of het inbrengen van energie of Qi.

Tot slot wordt het lichaam energetisch helemaal in balans gebracht en sluiten we af met een zachte oppervlakte of fascia behandeling.

Een opleiding tot kiatsu therapeut/instructeur duurt minstens 3 jaar. Mensen met al een behoorlijke Qi Gong of Shiatsu achtergrond of met veel praktijk ervaring kunnen vrijstellingen bekomen.

De opleiding kiatsu therapeut/instructeur kan men alleen volgen via een jaarabonnement.

De lessen worden gegeven op de zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Kostprijs: 750,- euro per jaar. Voor die prijs mag men ook deelnemen aan alle Qi Gong lessen in de Qi Gong academie

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten