Glasmarkt 2016

Deze informatie is niet meer actueel!
De Lommelse Glasmarkt, uniek in Vlaanderen! Op zondag 7 augustus toveren we 'Cultuur op het Kerkplein' eenmalig om tot 'Glascultuur op het Kerkplein'. Toerisme Lommel vzw, het Glazenhuis, de Teutenvrienden en 'Cultuur op het Kerkplein' slaan de handen in elkaar om de glaskunstenaars onder de aandacht te brengen. Het GlazenHuis is die dag vrij toegankelijk.

Wanneer

  • zo 07 augustus 2016
    van 10.00 u tot 17.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Kerkplein
adres
Kerkstraat3920 Lommel

Info

De Lommelse Glasmarkt, uniek in Vlaanderen!

Op zondag 7 augustus toveren we 'Cultuur op het Kerkplein' eenmalig om tot 'Glascultuur op het Kerkplein'. Toerisme Lommel vzw, het Glazenhuis, de Teutenvrienden en 'Cultuur op het Kerkplein' slaan de handen in elkaar om de glaskunstenaars onder de aandacht te brengen.

Van 10u00 tot 17u00 kan je op het Kerkplein kennismaken met 20 verschillende glaskunstenaars die elk hun eigen specialiteit tonen. We verwachten zelf een paar internationale deelnemers.

De meest uiteenlopende technieken komen aan bod zoals bijvoorbeeld brandschilderen, glas-in-lood, glaskralen draaien, ... Verder zie je allerlei sculpturen, objecten, parels en juwelen in glas.

Het geheel zal opgeluisterd worden door de muziekgroepen Gently Blended, White Cat & Red Cloud.

Vanaf 08u00 kan je terecht op de Teutenmarkt in het Dorp waar het accent ligt op tweedehandsglas. De kramen vind je tegenover Toerisme Lommel. Een uitstekende kans om een koopje te doen!

Bezoek ook de Glasshop-outlet van het GLAZENHUIS! Hier kan je glazen kunstwerken aan een uitzonderlijke prijs op de kop tikken. Zondag 7 augustus 2016 wordt een buitengewone die helemaal in het teken van glas staat!

Wanneer? ZO 7 augustus 2016
Hoe laat? Van 10u00 tot 17u00
Waar? Kerkplein, Dorp en GLAZENHUIS
Toegang is GRATIS!

Meer info?
www.toerismelommel.be
011 54 02 21

Een organisatie van Toerisme Lommel vzw, het GLAZENHUIS, de Teutenvrienden en 'Cultuur op het Kerkplein'

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten